RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vidar Noreng, på plass når Furuset skal bli nytt: Jeg skal passe på at beboerenes beste blir ivaretatt, sier han.
Vidar Noreng, på plass når Furuset skal bli nytt: Jeg skal passe på at beboerenes beste blir ivaretatt, sier han. Foto: FOTO: LINE RUNDMO

– Jeg skal være folkets talsperson!

Furusetpatriot gjennom 40 år, fremtidens Furuset skal bidra i avgjørelsen om hvordan fremtidens Furuset skal se ut.

Furuset: Vidar Noreng (55) er én av jurymedlemmen som skal ta stilling til arkitekters forslag i idékonkurransen FutureBuilt, på Furuset.

– Jeg synes dette er veldig spennede, og jeg er så glad for at vi nå har greid å å etablere en idékonkurranse rundt videreutvikling av Furuset, sier Vidar Noreng.

Han var torsdag tilstede på Plan- og bygningsetatens lansering av konkurransen.

Han er selv tredje generasjons Furuset-beboer og er stolt og glad i hjemstedet sitt.

– Jeg synes det er spenennde at vi nå vil få så mange ulike ideer fra mange ulike arkitekter. Jeg synes det er en utfordrende oppgave å være medlem av denne juryen, sier han.

Hva tenker du er din viktigste oppgave, som medlem av denne juryen?

– Det er å se på totaliteten til forslagene, og å være en lokal rerepresentant, som skal påse at tiltakene som blir foreslått er i mest mulig pakt med de ønsker befolkning på Furuset har, sier han til Lokalavisen.

Dette er på mange måter et prestisjeprosjekt for Plan- og bygningsetaten. Er du redd befolkningens ønsker skal kollidere med det embetsverket i Oslo skal måtte ønske seg, for dette området?

– Det synes jeg er vanskelig å svare på. Alle er enige om at det er ting på Furuset som kan bli bedre. Hva som skal till, det vet man ikke. Men noe fortetting og noe sentumstiltak, kan være med å påvirke hvem som skal bo på Furuset i fremtiden. Vi må skape et sted der de som bor har drømmer om en god framtid.

Tenker du at Furuset har trukket vinnerloddet, som får oppleve denne idékonkurransen og foreståenden planarbeid?

– Nei, det gjør jeg ikke. men jeg tenker at dette er en gyllen mulighet. Furuset vil ha utfordringer i veldig mange år fremover. Men det er så positivt at det er så mange gode krefter som tenker på Furuset, det vil sette området på kartet på en positiv måte.

– Hva synes du om den forutgående prosessen; det planarbeidet som er blitt gjort i forkant?

– Det jeg er veldig fornøyd med er at det er kommet så mange lokale innspill, det har vært med på å skape et godt grunnlag. Slik forprosjektet har gjort, vil jeg også gjøre- bruke ungdom og beboere i alle aldre, for å få innspill på hvordan Furuset kan bli bedre, sier Noreng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere