*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg skifter ikke lag!

Hilde Louise Asbjørnsen vant konkurransen Maestro på NRK. Foto: Foto: Nordisk Film

Hilde Louise Asbjørnsen tror at låtskriveren i henne har blitt påvirket av å delta i Maestro.

GRÜNERLØKKA: – Det var en god følelse å vinne! Det er jo sjelden man som voksen er med i en konkurranse og vinner. Dette har vært en fantastisk opplevelse, stråler Hilde Louise Asbjørnsen på telefonen.

Skifter ikke lag

En etter en danket hun ut Johannes Joner, Christian Borch, Phung Hang, Mia Hundvin og Aslak Borgersrud. I finaleprogrammet på søndag slo hun også ut de siste konkurrentene, Petter Schjerven og Jenny Jensen.

KONKURRENTER:
Foto: Nordisk Film

Hilde Louise forteller at hun har lært masse gjennom disse ukene med KORK og at hun har fått innblikk i en lukket verden.

– Jeg har aldri hatt et nært forhold til klassisk musikk – bare en generell interesse. Nå vil jeg nok kose meg med å observere dirigenten når jeg går på klassisk konsert igjen. Men jeg skifter ikke lag av den grunn, ler låtskriveren og artisten som har jazzen i sitt hjerte.

Les også: – Klassisk musikk er ikke farlig

Låtskriveren blir påvirket

– Har deltagelsen i Maestro gjort noe med deg som artist?

– Som låtskriver har jeg nok blitt litt påvirket indirekte. Jeg tror det vil prege meg i skrivingen framover. Nå har jeg jobbet med å analysere partiturer, oppbygning av instrumenter og instrumentbruk i forskjellige verk. Dette har vært veldig interessant!

Ny jobb i premie

– Det er vel mer en jobb enn en premie du har fått; Å dirigere KORK under julekonserten deres?

– Vi fleipet med akkurat det. Det blir som å vinne Holmenkollstafetten og så er premien at du får lov til å gå Birkebeinerrittet, ler hun, men legger til at det blir stas å dirigere KORK når de er på hennes lag.

– De har vært nødt til å være veldig strenge mot oss, men nå skal jeg få litt friere tøyler og trenger ikke å være så redd for å miste tempoet. Det å dirigere et orkester er komplisert og krever masse teknikk og grundig kunnskap om hvert taktslag. Man må ligge foran hele tiden, vite hva som skjer før det skjer og annonsere det til orkesteret. Det ligger en voldsom detaljjobb i bunnen.

Giret på å vinne

Hun forteller at de ukene konkurransen varte, var veldig slitsomme.

– Man kan ikke sette familielivet på hold og heller ikke sette resten av arbeidslivet på pause. Så dette måtte vi jo gjøre samtidig, og det var jo som en fulltidsjobb. Det ble lite søvn i den perioden, men jeg ble veldig giret på å vinne allerede halvveis.

Ikke utlært

Hilde Louise er glad for at hun ikke skal dirigere hele konserten den 18. desember, men bare én juleklassiker.

– Den skal jeg ha på ipoden min til og fra prøvene på Oslo Nye. Den siste uka skal jeg jobbe med mentoren min Ingar Breiby. Da blir det å gå gjennom den samme prosessen som under konkurransen, for jeg er jo ikke utlært dirigent etter dette. Langt ifra!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.