RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg skvatt da de sa jeg vant!


HJEMLØSE: Nissen til Alvilde Bardum Grøndahl (10) har satt fra seg mange julegaver ute til de hjemløse - årets julekorttegning for KPMG.
HJEMLØSE: Nissen til Alvilde Bardum Grøndahl (10) har satt fra seg mange julegaver ute til de hjemløse - årets julekorttegning for KPMG.
Alvilde traff temaet godt, med en fin og søt tegning, og ikke minst med fine og sterke farger. Dermed blir tegningen hennes å se på tusenvis av julekort.

OSLO/MAJORSTUA: Alvilde Bardum Grøndal (9) vant det internasjonale revisjonsselskapet KPMGs juletegningskonkurranse i år, for barna ved "nabo" Majorstuen skole.

Nå er Alvildes tegning på tusenvis av julekort som blir sendt rundt omkring i verden.

– Jeg er veldig stolt over å ha vunnet tegnekonkurransen, og tenker mye på det. Gøy at min tegning nå er på så mange julekort. Da de sa at jeg hadde vunnet - så skvatt jeg! Det var jo så mange andre fine tegninger med også, forteller Alvilde Bardum Grøndal (9) fra Majorstua, og som legger til at det var "sånn medium" vanskelig å tegne den.

Gir bort klær og leker

Og noe av det Alvilde gleder seg mest til med jul, er å dra ned til sentrum og gi bort en sekk med pent brukte klær og leker til barn som ikke har så mye.

 – Det var sånn jeg kom på ideen med tegningen - å sette gaver ute på gaten. Jeg har jo hørt om, og selv sett tiggere og andre fattige - også på gaten. Da tenker jeg at det hadde vært fint om de også fikk gaver til jul, hadde hatt et eget hjem og mer penger, ifølge Alvilde.

En tradisjon

Marianne Sturmaier, senior HR-konsulent i revisjonsselskapet KPMG, forteller at selskapets juletegningskonkurranse har blitt en tradisjon. Flere hundre elever fra 1. til og med 4.trinn på Majorstua Barneskole, bidrar hvert år. Årets tema var «Hvordan små ting kan forandre verden».

I år holdes konkurransen for fjerde gang.

– En veldig hyggelig tradisjon. Mange flotte tegninger i år også. Alvilde vant blant annet fordi hun traff tema godt med en veldig fin og søt tegning, og ikke minst med fine og sterke farger som gjør seg godt på julekort, ifølge Sturmaier, og som legger til at de fleste julekortene - rundt 5000 - blir sendt digitalt, mens rundt 2500 blir sendt "på papir".

Og ellers i verden

I tillegg er Alvildes tegning også med, sammen med tegninger av barn fra andre land, på det internasjonale KPMG-julekortet, og som blir sendt ut i land i hele verden. Som blant annet i Barbados, Dubai, Greece, Guernsey, India, Jersey, Latvia, Malta, Norway, Portugal and Russia.

KPMG-huset i Oslo har også utstilling av alle tegningene i årets konkurranse – i følge Sturmaier til stor glede for ansatte og kunder.

KPMG har kontorer i 152 land over hele verden, med til sammen 145 000 medarbeidere. I Norge er det rundt 1000 medarbeidere fordelt på 26 kontorer over hele landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere