*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg synes det ser bra ut

– Slik det ser ut nu, så ser det greit ut, sier BU-leder Bjarne Ødegaard (H) om sine partifeller i byrådets forslag til budsjett.

BU-leder Bjarne Ødegaard (H) tror byrådets budsjettforslag åpner for flere aktiviteter i Bydel Frogner.

FROGNER: – Jeg synes det ser greit ut. Ja, bra ser det ut. Det ser ut som vi kan få det litt bedre neste år, sier leder for bydelsutvalget (BU) i Bydel Frogner, Bjarne Ødegaard (H), om byrådets budsjettforslag som ble lagt fram forrige onsdag.

Ødegaards partifeller i byrådet gikk blant annet inn med 200 millioner kroner ekstra til sykehjemsplasser, noe som gjør bydelsøkonomien på Frogner betydelig romsligere.

– Byrådet foreslår at vi får reduserte priser på sykehjemsplassene. Vi kjøper veldig mange sykehjemsplasser så det gjør at det vil bli bedre enn det vi har i dag, sier Ødegaard, som imidlertid må tåle motstand fra opposisjonen i Rådhuset.

– Rammer de svakeste

– Høyre- og Frp-byrådets budsjettforslag for 2010 går ut over de svakeste i Oslo kommune, mener Bjørnar Moxnes (R), som får støtte av både Ap og SV.– Det avgåtte Høyre-/ Frp-byrådets forslag til budsjett for Oslo preges av smålige kutt til kultur, idrett, skole, rus, kollektiv, klimatiltak, kulturskole og veldig mye annet som gjør byen litt mindre raus, sier SVs gruppeleder Knut Even Lindsjørn, mens Ap mener byrådet bør sende blomster til regjeringskvartalet.Torunn Kanutte Husvik (Ap): Bydel St. Hanshaugen trenger mer penger– Oslobyrådet bør sende en takk til den rødgrønne regjeringen. Uten regjeringens satsing på sykehjem og lærerlønninger ville ikke dette budsjettet inneholdt noen ting av interesse for byens innbyggere. sier Rune Gerhardsen (Ap), mens byrådets budsjettkamerater i Venstre og KrF mener retningen er riktig, men fart og fokus på kvalitet er for dårlig.

Gir et bedre tilbud

For Bydel Frogner vil imidlertid budsjettforslaget gi økt handlingsrom, mener Ødegaard.

– Vi kan få til et bedre tilbud med dette budsjettet, og dersom vi holder det stramme budsjettet vi har i år, så vil vi kunne få en litt romsligere økonomi neste år. Men det forutsetter at vi ikke pådrar oss noen store ekstra kostnader utover i året, sier han, og påpeker at bydelens budsjett er sårbart.

– Det ligger ikke an til store ekstra kostnader det, men får vi for eksempel noen tunge pleietrengende klienter så kan det lett forpurre hele opplegget. Men slik det ser ut nu, så ser det greit ut, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.