– Jeg trekkes mot havet

Gro Fraas trives i og med naturen. Du kan få med deg utstillingen hennes på Galleri Arctandria i Frognerveien 4. FOTO: ELLEN RØNNING

Gro Fraas trives i og med naturen. Du kan få med deg utstillingen hennes på Galleri Arctandria i Frognerveien 4. FOTO: ELLEN RØNNING

Gro Fraas åpnet sin utstilling av akvareller og litografier i Galleri Arctandria lørdag. – Det er alltid naturen, sier kunstneren, som henter inspirasjon både fra Biscayabukta og Bygdøy.

FORGNERVEIEN: Galleri Arctandria åpner galleriåret 2010 med det våte element i fokus. Kunstmaler Gro Fraas, som har adresse både på Frogner og i Cordes, en landsby nord for Toulouse, har sterke bånd til havet

Farlig og tiltrekkende

– I de ferskeste bildene mine dukker det opp et og annet menneske også, sier Gro, – det er faktisk ganske lenge siden sist det gjorde det. Men jeg blir så fasinert av vår plass i den store helheten, og hvordan vi mennesker kan gli inn og håndterer naturkreftene instinktivt riktig.

Flere av Gro Fraas strandmotiver er hentet fra Biscayabukta, der værforholdene er ganske ekstreme til tider.

– Strøm og vind fra alle kanter gir kjempebølger! Det er utrolig fascinerende å se surfere og andre badeengler boltre seg i mange meter høye bølger. Bølgekraften brukes med største selvfølgelighet i leken med elementene. Det er fantastisk å sitte i klippene høyt over stranden og ta inn hele scenen litt ovenfra. Jeg skisser, fotograferer og nyter de voldsomme naturkreftene.

-Positiv by!

Når ikke Gro Fraas rusler rundt på det franske bondelandet er hun å finne i Eckersbergs gate, der hun har bodd og malt i 30 år.

– Jeg liker meg her også. Oslo er en positiv by å være i, med mye aktivitet. Det merkes at folk trives her. I mitt nabolag bor det mennesker i alle aldre, det er med på å gi god stemning i boligområdet.

Gro begynte på Kunst og Håndverksskolen rett fra gymnaset, og har aldri angret sitt yrkesvalg. Selv om det til tider har vært ganske så trangt.

– Jeg var så heldig å ha Mosebekk som tegnelærer, han har gitt meg mye inspirasjon. Yrkesvalget var vel uungåelig, og hver dag får jeg igjen for å ha valgt noe jeg aldri blir ferdig med!

Utstillingen varer til 31. januar, adressen er Frognerveien 4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.