*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg trener Norges beste lag

Ronny Deila bruker ikke energi på spekulasjonene om at han er aktuell for Vålerenga. Foto: Foto: Lisa Selin

Men Vålerenga-aktuelle Ronny Deila innrømmer det er smigrende å bli satt i forbindelse med den ledige jobben på Valle.

DRAMMEN: Mandag ble det kjent at Martin Andresen er ferdig som Vålerenga-trener etter sesongen. Nå starter prosessen med å finne en erstatter, og Ronny Deila, Per Mathias Høgmo og Kjetil Rekdal seiler foreløpig opp som de mest aktuelle kandidatene.

NRK hevdet tirsdag at Deila ligger best an i løypa, og at Vålerenga vil sjekke mulighetene for å løse ham av kontrakten med Strømsgodset. Denne strekker seg ut 2015-sesongen. Etter hva Drammens Tidende erfarer er Deila bare ett av flere navn som VIF vurderer.

Vil ha erfaren trener

Det skal også være forskjellig oppfatning innad i VIF om hvem som bør erstatte Martin Andresen.

LES OGSÅ: Supporterne håper på Kjetil Rekdal

Spillere og enkelte investorer har ytret ønske om Deila, mens andre sentrale personer i Vålerenga-systemet vil at klubben skal satse på en mer erfaren trener enn 37-åringen fra Porsgrunn.

Selv har ikke Ronny Deila hørt noe fra noen i Vålerenga. Godset-sjefen tok seg god tid til å besvare alle spørsmål fra Drammens Tidende i forkant av formiddagens trening på Marienlyst, og han er glassklar på at alt fokus er rettet mot serieinnspurten.

Ingen kontakt

– Det har ikke vært noe kontakt med Vålerenga. Jeg har ikke snakket med noen derfra. Hele denne saken er tatt ut av løse lufta. Den er medieskapt, sier Deila.

Tidligere har han blitt linket til ledige trenerjobber i Lillestrøm og Viking. Deila er ikke overrasket at hans navn dukker opp nå som Vålerenga skal ut på trenerjakt.

– Jeg har vært med så lenge i det gamet her at jeg vet at det er langt fra en avisartikkel til et reellt tilbud. Dette tenker jeg ikke noe på. Jeg flirer litt av det, sier Deila.

Godsets suksesstrener bedyrer at han stortrives i Drammen, og har ikke noe ønske om å oppsøke nye utfordringer.

– I mine øyne trener jeg for øyeblikket Norges beste lag. Det skal veldig mye til for å reise herfra, men jeg har ambisjoner som alle andre, sier Deila.

Vil ikke svare

Han vil ikke svare på om Vålerenga er det som skal til for å lokke ham bort fordi det er helt hypotetisk så lenge han ikke har fått noe tilbud.

Deila har tidligere uttalt at han blir i Strømsgodset så lenge han føler at alt ligger til rette for videre utvikling. Ingenting har endret seg på den fronten, snarere tvert i mot. Fremtiden i Godset ser lysere ut enn på mange år.

Spørsmålet er hva Deila tenker hvis han skulle få et forlokkende tilbud fra en større klubb - som Vålerenga.

– Jeg ser en fremtid i det laget her, sier Deila - og tenker selvsagt på Godset.

Han innrømmer likevel at det er smigrende å bli satt i forbindelse med den ledige jobben på Valle.

– Det kommer som en konsekvens av at Godset har gjort det bra, og det er jo hyggelig.

– Vil du gå ut i Drammens Tidende her og nå å si til Vålerenga at de ikke trenger å ta kontakt?

– Nei, det gjør jeg ikke. Men sånn er det med alt i livet. Man er jo nysgjerrige på andre ting. Men som sagt, dette er ikke noe jeg tenker på. Jeg har det veldig bra her i SIF, svarer Ronny Deila.

LES OGSÅ: Her får Fellah ny bot

Dårlig timing

For Strømsgodset kommer Vålerengas interesse for Ronny Deila på et verst tenkelig tidspunkt.

Klubben står foran sin viktigste serieinnspurt på flere tiår, og søndag er det gullkamp mot Molde på Marienlyst. Med fem serierunder igjen ligger drammenserne på 3. plass - tre poeng bak nettopp Molde.

– Blir det ekstra støy av spekulasjonene om din fremtid?

– Nei, ikke i det hele tatt. Så lenge vi gjør det bra, vil spillere og trenere være aktuelle for større klubber. Det har skjedd så mange ganger at vi har lært oss å takle det, svarer Deila rolig - og tilsynelatende helt uanfektet av Vålerenga-koblingen.

Vålerengas styreleder Aage Petter Christiansen uttaler til Aftenposten onsdag at klubben nå skal utarbeide en stillingsprofil, før de setter opp en liste med mulige trenere. Klubben har ikke satt en tidsfrist for når en ny trener skal være på plass.

LES OGSÅ: – Vi har ikke vært gode nok

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.