*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg var så lei av å få servert vanlig pils

Ølbrygger Tom Alfred Øimo var strålende fornøyd med å kunne dele av sin kunnskap i møte med publikum på Oslo Ølfestival. Foto: FOTO: Bjørn-Martin Bråten Nordby

Tom Alfred Øimo (35) gikk så lei av å få servert vanlig øl på byen at han tok bryggingen i egne hender og startet opp eget mikrobryggeri i Oslo. Lørdag var han på plass på Oslo Ølfestival.

Klikk på bildet for å forstørre.

Martin Grønland (25) erklærer seg selv som ølelsker, og hadde tatt med seg samboer Tina Rise Tuveng (25) for å smake på øl. Foto: Bjørn-Martin Bråten Nordby

Klikk på bildet for å forstørre.

Per Gurandsrud har vært ølbrygger hos Aas i 14 år. Foto: Bjørn-Martin Bråten Nordby

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristine Brinch (t.v.) og Stina Baklid (t.h) brukte lørdagen til å smake på og lære om øl på Aker Brygge. Foto: Bjørn-Martin Bråten Nordby

OSLO: Etter ti år med «selvstudier», prøving og feiling var han i februar med på å starte Amundsen Bryggeri & Spiseri i Stortingsgaten. Her har Øimo stilingen som ølbrygger, på det som er et av Oslos tre mikrobryggerier.

Del på Facebook

– Jeg synes det er bra å få litt mer fokus på øl gjennom en stor festival som Oslo Ølfestival. På den måten kan vi promotere ølet vårt, møte andre i bransjen og ikke minst snakke med folk som er interesserte i godt øl, sier han.

For første gang har Aker Brygge AS og Tjuvholmen KS gått sammen om å arrangere Oslo Ølfestival. Fra torsdag til og med lørdag har et stort ølmessetelt okkupert Bryggetorget, mens over 25 serveringssteder i området har hatt ulike arrangementer i tilknytning til festivalen.

Ølentusiast

Martin Grønland (25) og Tina Rise Tuveng (25), bosatt på Torshov, var to av dem som hadde tatt turen til Aker Brygge lørdag, og som stilte seg i rekken av fornøyde ølsmakere på Øimos stand.

– Jeg er veldig glad i øl, så da vi så annonsen for dette arrangementet, syntes vi det var en fin lørdagsaktivitet. Det er gøy å gå rundt her og prøve litt forskjellig, samtidig som de ulike produsentene deler kunnskap og anbefalinger, sier Grønland.

Samboer Tuveng forteller at hun også liker smaken av øl, selv om hun ikke like konsekvent drikker det til fordel for vin.

– Det kommer litt an på anledningen. Men dette ølet var veldig godt, sier hun og henviser til den nylig anskaffede smaksprøven.

– Legger sjela vår i ølet

Samboerparet kunne velge mellom smaksprøver fra totalt ti bryggerier og produsenter som var på plass i ølmesseteltet lørdag. Til tross for et tilsvarende arrangement i hjembyen, var også Drammens-bryggeriet Aas tilstede på Aker Brygge lørdag. Ølbrygger Per Gurandsrud (59) var strålende fornøyd med publikumsoppmøtet.

– Det er som kjent vanskelig for oss å fortelle om ølet vårt i Norge, så lenge det ikke er lov til å reklamere. Derfor er det en unik mulighet for oss å få møte ølelskere her, sier 59-åringen, som har brygget øl for Aas i 14 år.

Gurandsrud forteller at Aas satser mye på et slikt arrangement, blant annet ved å stille med folk som har god teknisk kunnskap fra selve bryggingen.

– Vi legger sjela vår i ølet, så det er stas å få komme og fortelle om det. Publikum stiller mest spørsmål om smaker, men innimellom griper vi sjansen til å fortelle litt om prosessene bak også, sier han.

– Jeg er en øljente

Ikke overraskende var det en relativt stor overvekt av mannlige besøkende i ølmesseteltet lørdag, men i mengden møtte skjeriOslo.nos utsendte to venninner som hadde tatt turen fra Grünerløkka.

– Vi tenkte vi skulle være litt kulturelle i det fine været. Dessuten er jeg en øljente, og synes det skulle vært mer pubkultur i Oslo, forteller Stina Baklid (29).

Selv om venninnen Kristine Brinch (28) som regel foretrekker vin, koste hun seg også med smaksprøver fra blant annet Aas.

– Vi lærte litt om hvordan man kan bruke øl som ingrediens i mat også, så det var spennende, avslutter Brinch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.