RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten de jentene

Da de fire jentene så kvinnen (84) som hadde falt på isen ved Voksenlia stasjon, var de ikke i tvil om hva de skulle gjøre.

VOKSENLIA: Den eldre kvinnen ble lørdag offer for det speilglatte, underkjølte føret da hun skulle bevege seg hjem fra Voksenlia stasjon.– Jeg falt, og det var så glatt at jeg nesten ikke klarte å komme meg opp igjen. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier kvinnen, som slo seg kraftig i fallet. Blodet silte fra panne og tinning, og hun hadde også slått seg kraftig på lår og armer.

Jentene ordnet opp

De var da fire jenter i 16-årsalderen kom forbi og tok ansvar.

– De spurte om de kunne hjelpe meg og om jeg var alene.

– Da følger vi deg hjem, sa de. Jeg bodde jo like borte i veien, sier hun.

– Der satte de meg på en stol og tørket blod og stelte meg. De ga meg og hentet isbiter til hevelsen på låret. Isbitene la de i en plastpose og i et håndkle. Jeg er imponert over at de kunne så mye, sier kvinnen.

Jentene ringte så 113 og ventet til de kom og tok kvinnen med seg til legevakten. Der fikk hun konstatert hjernerystelse, og hun måtte sy fem sting i pannen.

I dag, noen dager etter fallet, forteller kvinnen til Akersposten at hun er på bedringens vei.

Føler seg heldig

– Jeg er øm i låret og susete i hodet, men først og fremst veldig takknemlig for at jeg var så heldig. Jeg kunne jo brukket både arm og lårhals. Hun sier at hun er utrolig takknemlig for den fantastiske hjelpen hun fikk fra de fire jentene.

– Den ene av jentene ringte meg til og med dagen etterpå og lurte på hvordan det hadde gått, sier hun og legger til at hun også fikk veldig god hjelp på legevakten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere