RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg vil alltid være presten på Vålerenga


– Jeg kommer fortsatt til å gå på Vålerengas fotballkamper og besøke de jeg har blitt kjent med. Vålerenga er en stor familie og jeg er heldigvis en del av den, sier Einar Gelius etter pressekonferansen onsdag ettermiddag.
– Jeg kommer fortsatt til å gå på Vålerengas fotballkamper og besøke de jeg har blitt kjent med. Vålerenga er en stor familie og jeg er heldigvis en del av den, sier Einar Gelius etter pressekonferansen onsdag ettermiddag. Foto: Foto: Marte Kristiansen
– Jeg vil fortsatt være del av storfamilien i lokalmiljøet, sier Einar Gelius etter den dramatiske oppsigelsen.

VÅLERENGA: Den populære Vålerengapresten sa onsdag opp sin stilling som prest i Vålerenga kirke etter at det har stormet rundt han den siste tiden. Spesielt i kjølvannet av hans nye bok om sex i bibelen.

LES OGSÅ: Einar Gelius har sagt opp jobben

Storm fra alle kanter

– Det er bare fire uker siden sist jeg satt her, da jeg lanserte min bok «Sex i Bibelen». Siden den gang har det vært en storm uten like med vindkast fra alle retninger. Jeg har blitt utskjelt fra den ene kanten til den andre, det er utrolig mange som har hatt meninger om klovnen, bajasen, pervopresten og jeg vet ikke hva. Fra mennesker som jeg aldri har møtt. Det har vært en utrolig belastning for meg og ikke minst min familie. Pressen har jaktet på meg, de har kontaktet mine barn og min mor på 82 år. Da er grensen nådd for det min familie kan tåle av belastning, sier Gelius.

LES OGSÅ: – Ingen kan erstatte Einar Gelius

Tillit fra folket

Han er glad for all støtte han har fått den siste tiden, og føler han har stor tillit fra folket.

– Jeg er utrolig glad for den enestående tillit jeg har fått fra menighetsrådet her på Vålerenga, fra folket her på Vålerenga og fra folket over det ganske land. Det har vært utallige meldinger og sympatierklæringer. Jeg føler jeg har en enorm tillit på grasrota. Men dette er en umulig situasjon for meg når min arbeidsgiver ikke lenger har tillit til meg, sier Gelius

LES OGSÅ :– Vi slår ring rundt Gelius

Vålerengas storfamilie

Gelius sier også at han vil savne menigheten på Vålerenga, og på spørsmål om han vi opprettholde kontakten svarer han:

– Jeg vil alltid være presten på Vålerenga. Jeg kommer fortsatt til å gå på Vålerengas fotballkamper og besøke de jeg har blitt kjent med. Vålerenga er en stor familie og jeg er heldigvis en del av den.

Gelius vil ikke gjennomføre flere gudstjenester i Vålerenga kirke, men håper å få til en avskjedsgudstjeneste en gang til våren.

 

LES OGSÅ: – Ingen kan erstatte Einar Gelius

LES OGSÅ: – Vi slår ring rundt Gelius

LES OGSÅ: Einar Gelius i hardt vær etter "begravelse" av Lyn

LES OGSÅ: Einar Gelius har sagt opp jobben

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere