RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg vil fortsette, ekspandere, ikke ha noen begrensninger


Korsvoll-gutten Mikael André Jacobsson tok hjem Nordberg Lions' kunststipend på 20.000 kroner da kunstmessen åpnet fredag kveld i Nordberg kirkestue.
Korsvoll-gutten Mikael André Jacobsson tok hjem Nordberg Lions' kunststipend på 20.000 kroner da kunstmessen åpnet fredag kveld i Nordberg kirkestue. Foto: Fredrik Eckhoff
- Det er helt fantastisk at Nordberg Lions deler ut et slikt stipend til unge kunstnere og musikere, sier Korsvoll-gutten Mikael André Jacobsson, nybakt vinner av stipendet på 20.000 kroner.

NORDBERG: Det var en tydelig stolt og glad, ung kunstner som fredag kveld mottok kunstnerstipendet på åpningskvelden til kunstmessen i Nordberg kirkestue.

Fant kunsten i kollektiv

Mikael André Jacobsson hadde tatt turen fra kunststudier ved Bergen kunstskole for å kunne motta stipendet, som han vant i hard konkurranse med en rekke andre unge kunst- og musikktalenter fra bydelen.

Da juryen sto igjen med 10 verdige kandidater til slutt, var det flest musikere på listen, men det ble altså en kunststudent som ble valgt.

Etter å ha takket juryen og Nordberg Lions for stipendet, kunne han fortelle Nordre Aker Budstikke at han er svært takknemlig for denne anerkjennelsen.

- Jeg er først og fremst gledelig overrasket. Det er helt fantastisk at Nordberg Lions deler ut et slikt stipend til unge kunstnere og musikere. Dette er første gang jeg har fått et stipend eller en utmerkelse, sier han.

Kanskje ikke så rart, for han har ikke så mange årene bak seg som kunstner. Det var først da han flyttet sammen med kamerater i et hus på Holmen at kunstinteressen for alvor ble vekket. Mikael André og en kompis tok i bruk et rom som tidligere var brukt som atelier, og dermed var gnisten tent.

De vanskelige strøkene

Juryen trekker frem blant annet dette: "Malerstrøkene bærer preg av en sikkerhet og ser ut til å være utført vått i vått, selv der Mikael André opplagt må ha brukt lengre tid på maleriene og malingen må ha tørket underveis."

Det hender ofte at jeg overrasker meg selv også

- Juryens fagekspert, kunstneren Dag Hol, er imponert over strøkene dine? Hva sier du til det?

- Jeg er veldig bevisst på alt jeg gjør når jeg maler. Jeg maler lag på lag for å få frem nyansene, sier den unge kunstneren, som sier at han ikke alltid vet helt hva som kommer når han går i gang med et maleri.

- Jeg har sett mange ganger at motivet blir til etter hvert. Det hender ofte at jeg overrasker meg selv også, smiler han.

- Jobber du mye med kunsten utenom studiene også?

- Ja, jeg står og maler og maler, det er helt altoppslukende! sier han engasjert. - Kunsten er med meg hvor jeg enn går. Jeg leter etter inspirasjon over alt.

Et tøft yrke

Mikael Andre er overbevist om han er på riktig hylle her i livet, til tross for advarslene om at det er tøft å livnære seg i denne bransjen.

- At det er tøft yrke har jeg hørt mange ganger. For min del er det greit. Det fins ingen annen vei å gå, sier han bestemt.

Når studietiden i Bergen er ferdig til våren, er det mulig ferden går videre til Kunstakademiet i Oslo, hvis han kommer inn, eller det kan bli utlandet.

- Hva drømmer du om på sikt?

- Å kunne gjøre det så godt at jeg kan fortsette, ekspandere, ikke ha noen begrensninger! sier Mikael Andre. Nordberg Lions har denne kvelden hjulpet han et lite stykke på veien.

Og lurer du på hva han skulle bruke stipendpengene til?

- Det blir blant annet til studietur til Berlin i februar. Det blir veldig spennende å se mange av kunstnerne som blir sett på som noen av de største i vår tid, sier Korsvoll-gutten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere