Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg vil ta med innspillene inn i skulpturparken

Christian Ringnes ønsker å ha med elever ved Nordstrand vgs. i arbeidet med skulpturparken.

NORDSTRAND: Forrige uke gikk Campus Ringnes av stabelen på Nordstrand videregående. Gründercampen ble i år sponset av Christian Ringnes som også var oppdragsgiver og juryformann.

Elevene fikk følgende oppdrag: «Ekebergparken har en visjon om å være en unik og mangfoldig skulptur- og kulturminnepark til glede og berikelse for tilreisende og byens befolkning. Lag et konsept som realiserer Ekebergparkens visjon ved bruk av kostnadseffektiv kommunikasjon inklusive sosiale medier.»

Vil ha elever med videre

Christian Ringnes var så imponert over det elevene presterte at han ønsket å bruke flere av konseptene i det videre arbeider med skulpturparken.

– Det var vanskelig å plukke én vinner, vi hadde seks lag som alle kunne ha vunnet. Vi ønsker å gå videre med flere av konseptene. Og vi vil be elevene om å være med videre i idéprosessen, sier Ringnes.

Vinnerlaget sitt konsept som gir publikum en plattform til å ytre sine meninger om parken.

– Dette har vært den største utfordringen i arbeidet med parken, men vi skal ikke gjemme vekk diskusjonen. Hva er da bedre enn å gi publikum enn arena til å lufte sine meninger, sa Ringnes om vinnerbidraget.

– Hvordan opplevde du din egen skolegang?

– Jeg ble født med et lett hode, jeg har god korttidshukommelse. Så jeg gjorde det bra, i hvert fall på barneskolen, sier Ringnes, som mener dagens ungdom har mye mer å fare med enn da han var ung.

– Ungdommen var ikke bedre før, tvert om. De er mye mer i kontakt med virkeligheten nå, de har masse input fra hele verden. Vi levde i en liten boble. Og jeg synes også ungdommen er høfligere nå, sier han.

– Kjedet meg på skolen

Ordfører Fabian Stang var en av flere kjente personer som var innom nordstrandcampen for å inspirere elevene. Også han lot seg imponere over den storslagne gründercampen. Selv synes han skoletiden var kjedelig.

– Det jeg synes manglet da jeg gikk på skolen var at noen forklarte hvorfor man skal lære seg ting, sier Fabian Stang, som unektelig har gjort det bra i yrkeslivet siden den gang.

– Men jeg er unntaket som bekrefter regelen. Jeg var ikke noe skolelys, jeg synes skolen var kjedelig, sier Stang, og legger til:

– Jeg våknet opp etter hvert og skjønte at det var viktig å få en utdannelse. Men det er viktig å forklare elevene sammenheng mellom læring og den virkelige verden, sier ordføreren.

– Derfor er det så flott med slike gründercamper som her på Nordstrand, nettopp for å bringe læring og det praktiske arbeidslivet nærmere sammen, sier Fabian Stang.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut