– Jeg ville ikke etterlatt meg så mange bevis

Hvorfor fjernet tiltalte interiøret, sengen, sengetøy og puter omtrent samtidig som Sigrid forsvinner?

OSLO TINGRETT: Politiet mener Sigrid ble bortført til campingvognen i Låven på Bryn hvor den 38 år gamle mannen bodde da han var i Oslo. Politiet mener videre at det var her Sigrid ble utsatt for massiv vold og døde av skadene.

I retten i dag forklarte den tiltalte 38-åringen seg om campingvogna. Det ble blant annet vist en del bilder fra et damebesøk tiltalte hadde i campingvogna den 25.-28.juli. Bildene viser blant annet sengen, puter, gardiner og annet i campingvognen. Den tiltalte husker langt mer i dag enn han gjorde i går.

I tidsrommet fra besøket til politiet fant campingvogna etter pågripelsen ble sengen og veggen i sovedelen av campingvogna revet, teppet, gardiner og puter fjernet. Tiltalte forklarte i retten at han bestemte seg for å fiffe opp campingvogna etter besøket fordi han ville gjøre det hyggeligere å motta venner der.

Les også: – Hun orket ikke høre på ham mer

Fant blod i campingvogna

Rengjøringen av campingvogna skjedde med en blanding av klorin og salmiakk.

Tiltalte har ingen forklaring på politiets funn av blod fra Sigrid Giskegjerde Schjetne i sengedelen. Han har heller ingen god forklaring på funn av en reklameavis med Sigrids blod i en container på utsiden av campingvognen. Inne i den samme søppelsekken ble det funnet en pose fra Biltema med tiltaltes fingeravtrykk på.

I avhør i november, da 38-åringen ble konfrontert med funn av blod i campingvogna, spør han om Sigrid var pakket i sengetøy og dynket i vaskemiddelet.

Dette er opplysninger som aldri hadde vært omtalt i media før, og som han dermed ikke kunne vite.

I retten forklarte han disse utsagnene som en løs, udetaljert tanke med teoretiske detaljer.

Les også: Faren satt oppe og ventet på Sigrid

– Ville ikke pakket lik i haug med bevis

Politiet har også funnet deler av en sponplate med Sigrds blod på inne i ett av luftehullene på den gamle teglsteinsovnen som er inne i låven på Bryn.

– Dette er en orgie av spor, utbryter 38-åringen fra vitneboksen.

Han sier videre at det hele virker veldig tilfeldig og uprofesjonelt.

Aktor Nina Margoth Prebe viser så en rekke bilder av telt, sengetøy, laken og andre ting som Sigrid var innpakket i. En del av gjenstandene er veldig lik gjenstander tiltalte tidligere har forklart seg om eller bilder viser har vært i campingvognen.

– Hvordan kan det ha seg i at Sigrid Giskegjerde Schjetne blir funnet innpakket i ting fra campingvogna? spør hun.

– Det er ganske merkelig, det er ingen som har spurt meg om hva jeg ville gjort om jeg mot formodning hadde tatt livet av noen. Jeg ville ikke pakket det inn i en haug med bevis, for å si det sånn, svarte tiltalte på spørsmål fra Prebe om hvorfor Sigrid ble funnet innpakket i ting som kan spores til campingvognen hvor 38-åringen bodde.

Les også: – Jeg kastet medisinene i søpla og viste fingeren til psykiatrien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.