RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg ville vise barna hvordan en ekte tyv ser ut


SÅ «TYVEN»: 11 år gamle Madelen Hundhammer sammen med moren Anne Hundhammer og lillebroren Fillip Hundhammer (8).
SÅ «TYVEN»: 11 år gamle Madelen Hundhammer sammen med moren Anne Hundhammer og lillebroren Fillip Hundhammer (8). Foto: Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)
Anne trodde hun hadde kjøpt Justin Bieber-billetter til barna av en 28 år gammel småbarnsmor. Nå er 28-åringen tiltalt.

OSLO TINGRETT: En 28 år gammel kvinne erkjente tirsdag straffeskyld eller delvis straffeskyld for å ha svindlet, bedratt eller lurt en rekke barn, voksne og tidligere kollegaer.

Ifølge hennes forsvarer, Alexander Solhus, har hun erkjent å ha lurt til seg cirka 200.000 kroner, skriver Nettavisen.

Kvinnen har blant annet tilstått at hun lurte til seg totalt 11.965 kroner fra en rekke forskjellige mennesker som betaling for billetter til Justin Bieber-konserter. Flere av ofrene var barn helt ned i 10-årsalderen.

Les mer om svindleren her: 

– Hun kommer aldri til å slutte å svindle

– Jeg håper hun blir sittende lenge i fengsel

Tok med barna i retten

Et av disse barna er 11 år gamle Madelen Hundhammer fra Stavanger. Sammen med moren Anne Hundhammer og lillebroren Fillip Hundhamar (8) møtte hun opp i rettsaken.

Moren Anne hadde anmeldt svindelen og avga en rask forklaring. Hun tok likevel bevisst med seg begge barna hele veien fra Stavanger.

– Jeg ville vise barna hvordan en ekte tyv ser ut, sa hun og satte blikket i tiltalte, som så en annen vei.

– Hvordan skjedde svindelen? ville aktor Ellisiv Emblem Bentdal vite.

– Det hele skjedde fredag 17. august 2012. Jeg hadde annonsert på Finn.no at jeg ønsket å kjøpe billetter til Justin Bieber-konserten i Oslo, forklarte moren.

Felles venner

Hun fortalte videre at den tiltalte 28-åringen tok kontakt med henne og fortalte at hun hadde vunnet flere billetter i en konkurranse.

– Kvinnen sa at hun forsto at det var mange svindlere der ute, men fortalte at hun ville selge billettene sine. Vi hadde flere felles venner på Facebook og pratet lenge sammen. Derfor valgte jeg etter en lang samtale å overføre 2000 kroner til kontoen hennes, forklarte moren i retten.

Men billettene kom aldri, og kvinnen sluttet å svare på telefon og Facebook.

– Det er jo utrolig. Jeg tenkte at hun at var passe kynisk dersom hun virkelig svindlet barna til en hun hadde masse felles venner med. Det hele endte likevel med at jeg aldri fikk noen billetter. Jeg tok kontakt med banken som fortalte at kvinnen var en person de gjerne ville ha anmeldt, noe jeg gjorde, forklarte hun.

Fikk sett Bieber

Familien fikk likevel ordnet seg konsertbilletter, slik at 11 år gamle Madelen fikk sett sitt store idol, Justin Bieber.

I ettertid synes moren Anne mest synd på 28-åringen.

– For meg har det vært en prinsippsak. Beløpet er ikke så stort. Likevel syns jeg synd på kvinnen. Tenk å være småbarnsmor og sitte og lure andre barn på denne måten. Det er jo helt tragisk, sa hun til Nettavisen etter å ha avgitt forklaring.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere