*Nettavisen* Nyheter.

– Julaften er ikke bare pakker og mat

fornøyd: Anni Pettersen (91) var godt fornøyd med fjorårets julecafé, noe hun ifølge hjelpepleier Cheryl M. Arnesen ikke var alene om. Her sammen med initiativtakerne Line Bustad (med skjerf) og Randi Bergersen. Foto: foto: Gunn Benjaminsen

I fjor arrangerte Randi Bergersen og Line Bustad julecafé for beboere på Myrer omsorg+. I år håper de flere melder seg frivillig til å gjøre julen hyggeligere for beboerne.

KJELSÅS: I fjor bestemte venninnene Randi Bergersen og Line Bustad seg for å gjøre noe hyggelig for beboerne på Myrer omsorg+ i julehøytiden.

– Julaften er ikke bare pakker og mat, og det er lite som skal til for å glede andre, sier Bergersen.

Forkjærlighet for julekaker

I løpet av et par timer på formiddagen på julaften sørget de to for god stemning på omsorgsboligen med julesanger og julefortellinger over kaffe og kaker.

– Det var veldig koselig i fjor, og det blir det nok i år også, sier Anni Pettersen (91), og avslører at hun hun har en forkjærlighet for julekaker.

Pettersen, som er 11-barnsoldemor, har en datter som kommer til Oslo for å feire jul sammen med henne. Ikke alle er like heldige.

– Mange som bor i omsorgsboligene har ingen pårørende, sier Bergersen.

Vil nå flere

På julaften fjor deltok rundt tyve beboere på julecafeen.

– Alle som var med i fjor har snakket varmt om julecafeen i ettertid, sier hjelpepleier Cheryl M. Arnesen.

I år håper Bergersen og Bustad enda flere vil delta, og skal derfor flytte julecafeen til kantinen, hvor det er plass til flere enn i rommene de brukte på julaften i fjor.

Trenger hjelpende hender

De to venninnene håper nå flere vil bruke noen timer på julaften til å varte opp beboerne med kaffe og kaker.

– Vi trenger flere frivillige til å servere kaffe og kaker og til å prate med beboerne, sier Bergersen.

Hun håper også noen kan bidra økonomisk til arrangementet. I fjor fikk de 1800 kroner fra et lokalt kor som hadde satt igang kronerulling, og pengene gikk til å kjøpe inn kaffe og kaker.

De som er interesserte i å bidra til arrangementet kan ringe Randi Bergersen på telefon 47 75 74 49 eller sende en e-post til: rand-be2@online.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.