– Kaller Hauketo Haughetto

Grøntarealer forsømmes, skilt henger på skakke, forsøplingen er et faktum og trafikkaoset likeså på Hauketo

Grøntarealer forsømmes, skilt henger på skakke, forsøplingen er et faktum og trafikkaoset likeså på Hauketo Foto: Foto: Line Rundmo

– Ungdommen kaller bare stedet for Haughetto, forteller Trine Larsen. Hun er lei av at Hauketo forfaller.

Trine Larsen har bodd på Hauketo i flere år, men sier at det nå har toppet seg, hva angår forsøpling og neglisjering av området. Foto: Foto: Line Rundmo

HAUKETO: Hauketoveien bærer preg av forfall. Søppel ligger strødd rundt omkring, grøntarealene forsømmes, og veiskiltene henger på skakke. De mange ledningene som strekker seg langs en av blokkene i gaten, gjør ikke inntrykket bedre. Ikke taggingen heller.

Oppgitt beboer

– Se på det her, da! sier Trine Larsen oppgitt. Hun peker mot en massiv blokk og alle dens ledninger, som strekker seg langs fasaden og inn gjennom vinduer.

– Pent er det ikke i hvert fall. Det burde kunne gå an å rydde opp litt og stelle offentlige grøntområder. Jeg ønsker at vi skal ha et hyggelig nabomiljø, sier hun.

Rundt henne flommer ugresset og trær står med røtter hengende utover skråningen.

Les også: Kommunen lover utrykning til Hauketo

– Et annet problem er at det bygges kommunale bygg og graves i fellesområdet, uten at det blir ryddet opp etterpå.

Larsen har bodd på Hauketo i flere år, men påpeker at det har blitt en forverring av området det siste året.

– Det har tatt helt av, fortviler hun.

Hun har sett seg lei på trafikkproblemer i gatene, forsøplingen, skjeve skilt og neglisjerte grøntarealer.

– Togstasjonen ser også helt jævlig ut, og skjermen som skal vise rutetider er borte. Det er summen av småting som blir et stort problem. Det er veldig synd at man ødelegger et fint område. Det avler mer kriminalitet, mener hun.

Og når gatelysene plutselig slutter å fungere flere kvelder i tillegg, uten at beboerne får varsling, så gjør visst ikke det stemningen bedre.

– Ungdommen kaller bare stedet for Haughetto. Datteren min på 18 år vil ikke gå her alene på kvelden.

Trafikkaos

Vis-à-vis blokka med alle ledningene står det en parkert varebil langs veikanten. Parkering forbudt skiltet blir ignorert. Bilen har lagd store gjørmegroper og bidrar ikke til forskjønnelsen av Hauketo, den heller. Dessuten gjør den veien mindre framkommelig når to biler møtes.

– Det er mange beboere som sliter med parkeringsproblemer her. Det er altfor få plasser, og jeg skjønner jo at folk må ha et sted å sette bilen sin. Men til vinteren skal både brøytekant og skolevei harmonisere. Da er det håpløst å parkere sånn, sier Larsen og nikker mot bilen.

Et sammensurium av parkerte og kjørende biler, kombinert med skolebarn og nervøse trafikanter, er realiteten for mange på Hauketo, ifølge Larsen.

– Folk blåser i parkeringsskiltene. Det er tydeligvis et parkeringsproblem her, og om morgenen er det trafikkaos. Jeg er livredd for å kjøre på noen, for sikten hindres. Biler står tettparkert og i Hauketosvingen er det ikke lov til å parkere. Jeg ønsker parkering forbudt – skilt og at disse overholdes. Flere av beboerne har tatt kontakt med kommunen og trafikketaten om dette, men de synes ikke det er nødvendig. Det er et problem at det ikke er nok plasser her, sukker hun.

Les også: Kommunen lover utrykning til Hauketo

Ta ansvar!

Larsen har blant annet vært i kontakt med Trafikketaten og flere kommunale etater, men hun erfarer at ingenting blir grepet fatt i.

– Jeg ønsker at noen tar ansvar for at det ser all right ut. Jeg gjør min del, jeg er en lovlydig borger som betaler skatt, og da forventer jeg at kommunen gjør sin del. Dette her er kommunens ansvar og oppgave. Dette er en samfunnsavtale vi har! sier hun.

Larsen synes at området er sviktet av bydelen, noe hun ikke forstår seg på. Selv synes hun at Hauketo i utgangspunktet er et fint område, som kommunen lar forfalle. Men summen av alt sammen gjør at hun snart har fått nok.

– Vi har fem minutter til flott turterreng og preparert lysløype om vinteren, samt kort vei til sjøen. Hauketo er egentlig et kjempe fint boområde som flere burde oppdage. Men hvorfor skal dette ødelegges for at kommunen ikke tar ansvar? sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.