*Nettavisen* Nyheter.

– Kan anbefales, sier Aurora

TROMPETIST: Aurora Flataker (til venstre) trives veldig godt i HMKG Musikktropp. Foto: FOTO: Privat

Aurora Flataker (20) fra Korsvoll ønsket noe annet enn skole etter videregående, og vervet seg. Etter prøvespill fikk hun plass i Hans Majestet Kongens Garde musikktropp.

Klikk på bildet for å forstørre.

GARDEMUSIKK: Aurora Flataker (foran på bildet) vervet seg. Etter prøvespill kom hun inn i Hans Majestet Kongens Garde Musikktropp, her fra 17. mai i år. FOTO: Privat

KORSVOLL/OSLO: Rekordmange jenter i Hans Majestet Kongens Garde Musikktropp i år. Aurora Flataker fra Korsvoll er av dem.

Etter prøvespill med trompet, ble Aurora Flataker (20) tatt opp i Hans Majestet Kongens Garde Musikktropp (HMKG Musikktropp) i år.

– Jeg ville gjøre noe annet enn skole etter videregående, og vervet meg til militæret. Det var faktisk min far som foreslo HMKG Musikktropp, etter å ha sett troppen på stand i forbindelse med NM for Brass Band, i Bergen i fjor. Der viste de også opptak fra ulike spilleoppdrag og tattooer, sier Aurora.

Leder for HMKG Musikktropp, Bjørnar Brække, forteller at det i år er rekordmange jenter blant de 80 nye som blir tatt opp hvert år.

– I fjor var det 24 jenter, i år hele 30 jenter. Det er veldig gledelig, sier Brække.

Han legger til at det kan være opp mot 150 søkere til de årlige 80 plassene.

«Fantastisk halvår»

Aurora forteller så langt om et «fantastisk halvår», med spilling hver dag, trening, militær disiplin og flere utenlandsturneer.

– De første månedene var ganske harde med mange lange dager. Det var mye å lære, både musikalsk og sluttet orden, det vil si marsjering og drill, forteller den unge gardisten.

– Alt må læres utenat. Det er fremdeles mye å lære og det er mye fokus på detaljer, og detaljene kommer vi til å jobbe med helt til vi avslutter tjenesten i september, sier gardisten.

Og hun forteller om flere konserter allerede, blant annet festkonset i Oslo Konserthus i januar.

– Og så var det en ære å spille solo for Kronprinsen, i Domkirken på lukket kirkeparade i desember!

Mye som skjer fremover

I april begynner «drillsesongen». Det betyr opptredener med musikk og drilltropp sammen.

– Vi har allerede vært på Tattoo i Virginia, i Washington og på Swedish International Tattoo på Malmø Arena. Det har vært fantastisk respons fra publikum og fullsatte arenaer i flere dager.

– Det er også gøy å bli kjent med andre militære fra andre land Jeg gleder meg også veldig til Basel International Tattoo i juli. Der skal vi gjøre forestillinger i en hel uke, opptil to per dag, kan Aurora fortelle.

– Og selvsagt var 17. mai et høydepunkt, med drill- og musikkoppvisning på Universitetsplassen, marsjering i toget, og drilloppvisning på Huseby leir. Det var veldig flott å spille for Kongefamilien på slottsplassen.

Flere opptredener

Aurora forteller at det mulig å få med seg Gardemusikken også denne helgen. 1. juni spiller troppen på Lindeberg og 2. juni spiller de på Vivil-lekene på Nadderud. 7. juni spilles det ved Oscarsborg festning.

Og ikke minst er det Gardens dag i Huseby leir, 16. juni – med både musikktropp og drilltropp på plass.

SE HELE HMKG MUSIKKTROPPS TERMINLISTE HER

Jeg trives veldig godt i HMKG Musikktropp, og anbefaler det for andre som er glad i spille. Det er fortsatt mulig å prøvespille for neste sesong, kan Aurora opplyse.

20-åringen har blant annet spilt trompet i Korsvoll Musikkorps. I tillegg har hun flere veldig gode plasseringer i 2010 og 2011 i Ungdommens musikkmesterskap og Norgesmesterskap for ensembler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.