RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kan ha døgnåpen pub i skauen


Svein Danielsen har ikke noe imot at folk tar seg en øl på puben, men frykter kaotiske tilstander hvis Frp får ønskedrømmen om døgnåpne skjenkesteder oppfylt.
Svein Danielsen har ikke noe imot at folk tar seg en øl på puben, men frykter kaotiske tilstander hvis Frp får ønskedrømmen om døgnåpne skjenkesteder oppfylt. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Majorstuen Vels Svein Danielsen kaller Frps forslag om døgnåpne skjenkesteder for urealistisk og populistisk.

HOMANSBYEN: – Det mest demokratiske ville være at lokalbefolkningen får bestemme om de vil ha et utested i bomiljøet, mener Svein Danielsen. 

Den engasjerte ildsjelen og formannen i Majorstuen Vel irriterer seg grønt over Fremskrittspartiets liberale alkohol- forslag. Partiets programutvalg med Per Sandberg i spissen, vil ha døgnåpne skjenkesteder og la kommunene selv bestemme puber og barers skjenketider.

Allerede nok fyll

– Her hvor vi står nå er det allerede nok fyll og bråk, mener Danielsen som peker nedover Hegdehaugsveien.
Poltiet kjenner stripa av puber og barer godt, og døgnåpen skjenking her vil ikke medføre annet enn mer fyll og bråk, mener den engasjerte beboeren.
– Det er jo ikke noe hyggelig å se ravende fulle folk her på dagtid når du går med barnevogn oppover Bogstadveien sier i Danielsen i et tenkt skrekkscenario.

Han mener at døgnåpne puber er et forslag som kanskje faller i smak for de som flytter inn til Oslo for å feste, men at bybefolkningen ikke trenger mer fyll og fest enn de allerede har.

Pub i skauen eller på fjellet

– Nei, døgnåpne puber kan man ha på fjellet eller i de dype skoger, sier Danielsen og smiler.

Han mener at mange festglade folk heldigvis oppfører seg pent, og det er store forskjeller på de som tar et par øl etter jobb og de som raver rundt i gatene når klokka nærmer seg tidlig morgen.

– Fulle folk tisser jo i portrom for det finnes ikke noen offentlige toaletter her i byen, sier Danielsen.

Han mener at de som er boligeiere i liten grad ønsker seg pub i første etasje, og så trekker han fram et liten teori om politikere han mener står for en altfor liberal skjenkepolitikk.

– Jeg tror det er vanskelig å finne politikere som har pub i første etasje der de bor, sier Danielsen.

Han mener at bydelutvalget i stor grad overstyres av poltikerene i rådhuset, og at de ofte presses til å si ja til lengre åpningstider enn det som folk flest ønsker seg.

– Byen skal jo være et sted for alle, ikke bare festfolk, sier Danielsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere