*Nettavisen* Nyheter.

– Kan ikke prioritere Skullerud

– Vi kan ikke basere våre prioriteringer på usikre planer, på bekostning av andre prosjekter, sier Stein Randby i Hafslund.

SKULLERUD: – Det er hyggelig at fjernvarmeproduktet er etterspurt, men det er ikke slik at vi kan levere til alle som ønsker det, sier Stein Randby.

Han påpeker at fjernvarme er et geografisk betinget produkt, og at det ikke er mange nok byggeprosjekter ved Skullerud som helt sikkert vil bli realisert.

– Vi er avhengig av en viss energitetthet for å ha lønnsomhet i våre prosjekter, sier han.

– Misforståelse

Randby mener Hafslund aldri har gitt noen bekreftelse til utbyggeren Stor-Oslo Prosjekt AS om at fjernvarme vil bli tilgjengelig for de nye boligene ved Skullerud.

– Vi bekreftet høsten 2007 at vi ville legge fjernvarme i området, men vi ba om opplysninger om energi og effekt for utbyggingsprosjektet, slik at dette kunne lønnsomhetsvurderes. Disse opplysningene mottok vi først høsten 2010, og prosjektet ble da lønnsomhetsvurdert, sier Stein Randby.

Han utdyper:

– Vi blir målt på hvor stor miljøgevinst vi klarer å levere per investerte krone. Da må vi bruke pengene der effekten er størst.

Skulle gjerne ha levert

Randby sier Hafslund gjerne skulle ha levert fjernvarme til Skullerud, men at de ikke kan gjøre den prioriteringen.

– Det er vanskelig å prioritere det som muligens kan komme, på bekostning av for eksempel å fjerne oljefyr i Oslo sentrum, sier Stein Randby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.