– Kan vi stole på Venstre?

Venstre hadde det avgjørende ordet som sørget for at Hersleb ungdomsskole ble nedlagt. Nå vil de ha videregående skole der. Dette vekker reaksjoner.

HERSLEB: Andreas Halse, bystyrerepresentant for Ap, mener det er liten grunn til å stole på Venstre i denne skolesaken.

Del på Facebook

– På tross av et sterkt ønske fra elever, foreldre og lærere valgte Venstre å sørge for at Hersleb ble lagt ned da saken var oppe i bystyret i høst, sier han.

– Venstre var pådriver

Hersleb skole sto på venteliste i flere år for å bli pusset opp. Ap og SV foreslo å sette av 200 millioner til rehabilitering av skolen i 2011. Forslaget ble nedstemt av de borgerlige partiene i budsjettforliket.

Føler seg lurt

Monica Wangen, nestleder i FAU på Hersleb, sier hun ble irritert da hun hørte at Venstre vil gjøre Hersleb til videregående skole.

Hun forteller at hun og andre foreldre og lærere fra Hersleb var i møter med Kjell Veivåg og Ola Elvestuen fra Venstre for å finne løsninger som kunne hindre nedleggelse av skolen.

– Men de gikk jo egentlig ikke inn for det, sier hun. – Jeg føler meg lurt!

Bydelen trenger ungdomsskoler, mener Wangen og sier at Hersleb var en flott skole med gode resultater, dessuten var den nærskolen deres. Hun har selv gått på skolen, og det var naturlig og godt for henne at også sønnen skulle gå der.

Uenig i skolebehov

Kjell Veivåg, kan vi stole på Venstre i denne saken?

– Man kan alltid stole på Venstre i skolepolitikken. Til Andreas Halse er å si at hva mener Ap? Ønsker de en ny videregående skole, eller vil de som de ofte gjør vente til siste dag for så å kjenne på vindretningen før de tar et standpunkt? Når vi går inn for å gjøre Hersleb om til videregående skole er det også fordi det ikke er noe prekært behov for ungdomsskoler i området. Det er allerede planer for at Sofienberg skal gjøres om til ungdomsskole. Dessuten planlegges det en ny 1- 10 skole i Bjørvika.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.