RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kan vinden snu?

Lyns Corner.

Tirsdag denne uken startet vi morgenen med et personalmøte. Folk var dratt i trynet og ganske slitne etter en lang helg, eller bare rett og slett slitne. Vi hadde brukt hele forrige uke på å komme i mål, og det var så vidt det gikk.

For undertegnede ble det ganske spesielt da jeg innså at jeg måtte begynne å forberede kommunikasjonen rundt en potensiell konkurs, som ett av to scenarioer. Jeg merket at det var ganske vanskelig å samle tankene rundt noe fornuftig å skrive, men heldigvis slapp jeg å tenke så lenge på dette før jeg fikk beskjed om at vi var i mål.

Gjennom ulike kanaler var det samlet inn 4,5 millioner kroner, og blant dem vi bør takke finner vi Tom A. Schanke, NTF og vår generalsponsor Carrot. Og bare så det er sagt med én gang: Folk som har investert pengene sine i Olja Lyn, eller pengene som jentelaget til Lyn har samlet inn, vil ikke bli berørt. Dette er midler som kommer på siden av disse, og skulle Lyn komme i den uheldige situasjonen at vi må begjære oppbud i november, så vil ikke disse gå inn i et konkursbo.

Så da er spørsmålet; kan vinden egentlig snu for Lyn?

Jeg er kanskje programforpliktet til å si ja, men jeg hadde ikke skrevet dette hvis jeg ikke hadde hatt tro. Da hadde jeg sluttet for lenge siden. Heldigvis vet jeg at dersom vi kommer oss over denne kneika så har vi gjort en form for hestekur som mange andre Tippeliga-klubber må igjennom i vinter. Da er vi først i køen av klubber som har måttet takle konsekvensen er av optimistisk budsjettering, vedheng fra tidligere eiere, og ikke minst resesjonen, som kanskje kan virke som en kjærkommen unnskyldning, men som har vært svært betydningsfull. Dersom vi kommer gjennom dette, har vi kuttet kostnadene med 40 millioner på 2 år, og det finnes ikke den bedrift i samme kategori som Lyn som ikke hadde merket dette.

Derfor er jeg optimist, og derfor tror jeg vi kommer oss helskinnet gjennom dette. TV2s Davy Wathne sa retorisk på tv for noen uker siden; "ingen tårer for Lyn". Implisitt; "det er ingen som bryr seg om dette pengesluket fra vestkanten".

Vel, den siste måneden har vist han og resten av Fotball-Norge at så ikke er tilfellet. Nei, vi er ikke en publikumsmagnet, og vi er det i hvert fall ikke når vi ligger på sisteplass og blir omtalt som en konkurstruet rustholk, men folk bryr seg okke som. Nok til at et jentelag snart har samlet inn 60.000. At Olja Lyn har bikket 2 millioner. Nok til at klubben er mer omtalt enn Jens Stoltenberg den siste måneden. Og faktisk, nok til at vi ble reddet på oppløpssiden.

For neste sesong har jeg tegnet meg et bilde i hodet jeg tror det kan være fornuftig for Lyn-folket å venne seg til.

Se for deg en nydelig sommerdag i Oslo. Utenfor Bislett går trikken i skytteltrafikk, mens hundrevis av Lyn-fans omkranser stadion. Løv Ham er i byen. Nei, ikke Brann. Men Løv Ham. Det er møtt opp 1200 fra Bastionen som står oppunder taket på Bislett. Før kampen har de fuktet strupene på de mange pubene rundt stadion, og nå høres de over hele bydelen på grunn av akustikken man får på Store Stå. Til sammen er det drøyt 2000 på stadion, og Lyn vinner 4–0. Tar tabelltoppen, og skal møte FK Haugesund i neste runde. Bastionen drar til Hegdehaugsveien og feirer.

Ingenting er enklere enn å drømme seg bort i dagens situasjon, og spør du meg så hadde dette vært optimalt.

Om vi spiller på Bislett eller Ullevaal neste år er i skrivende stund ikke bestemt, for først må vi overleve, men det mentale bilde jeg akkurat beskrev er det som får meg gjennom de kalde høstkveldene.

Kanskje det kan hjelpe deg også? Heia Lyn og god helg.

Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere