RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kan være den beste løsningen

Barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) mener skolebytte kan være beste løsningen dersom en situasjon har gått for langt.

ÅRVOLL: Turid Foss ved Tøyen BUP, Ambulant team, vil ikke kommentere denne enkeltsaken, men svarer Lokalavisen på et generelt grunnlag.

– Når vi hører barn, ungdom eller deres foreldre beskrive en skolehverdag med mobbing, har vi plikt til å ta det svært alvorlig. Søvnvansker, konsentrasjonsproblemer, humørsvingninger, mage- og hodepine og ikke lyst til å gå på skolen er eksempler på hva som kan være naturlige reasjoner på en belastende skolehverdag, sier hun.

Foss mener mye kan gjøres både i skolen og i helsevesenet for å bedre hjelpen til barn som opplever mobbing og deres familier.

– Blant annet er bedre rutiner for samarbeid mellom skole, familie og andre aktuelle instanser, for eksempel PPT og BUP, helt nødvendig, sier hun.

Ifølge Foss kan én enkelt alvorlig episode som ikke blir oppdaget eller tatt på alvor, være starten på en svært uheldig utvikling.

– Det skjer at både skoler og hjelpeapparatet ender opp med å beskrive eleven eller familien, og ikke ser sin egen rolle, sier hun.

Da kan skolebytte være til det beste for den som blir mobbet.

– Når det gjelder skolebytte er det svært urettferdig at det som oftes er den som er utsatt som må bytte skole. Dersom situasjonen har gått for langt, er det dessverre noen ganger slik at et skolebytte er beste løsningen, sier Foss.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere