*Nettavisen* Nyheter.

– Kanskje vi tar en fest i november

Leder for supporterklubben Bastionen, Marte Bruksaas, kjemper videre for Lyn. Arkivfoto: Alexander Synstad

Kampen fortsetter for Bastionen.

ULLEVAAL STADION: I går ble det kjent at Lyn foreløpig har unngått en konkurs, og at klubben vil spille de siste kampene i Tippeligaen.

– Vi er svært glade for at vi kan fullføre sesongen, og at Tippeligaen blir avgjort på banen, sier Lyns Direktør Erik Langerud i en pressemelding.

Mangler fortsatt penger

Det var tidlig annonsert at Lyns styre ville avgjøre klubbens skjebne på et styremøte i går klokken 12:00. Da styremøtet ble innledet, manglet klubben én million for å kunne fortsette ut sesongen.

Og selv om det var en lettet og fornøyd Erik Langerud som i går ettermiddag kunne presentere et løsningsforslag ut sesongen 2009, mangler klubben fortsatt godt over ti millioner for å unngå konkursen på lengre sikt..

– Vi har fått i stand en redningspakke på 4,5 millioner kroner som skal sørge for drift ut denne sesongen. Det er flere som har bidratt til dette, som for eksempel Tom A. Schanke og NTF, mens andre ønsker å være anonyme, sier Langerud.

– Kampen fortsetter

Supporterklubben Bastionen har på ingen måte begynt feiringen etter gårsdagens styremøte.

– Situasjonen er jo egentlig ikke så veldig annerledes, vi mangler fortsatt penger, sier supporterklubbens leder, Marte Bruksaas, fra Sørkedalen.

– Kampen fortsetter, så nå må vi bare jobbe videre for å finne en løsning, sier hun.

– Kanskje vi tar en fest i november.

Tøffe tider

Bastionen har i de siste ukene jobbet med en del private initiativer for å samle inn penger til den kriserammede fotballklubben, og Bruksaas sier at de fortsatt sitter på mange kreative ideer som kan bidra til å samle inn penger til den slunkne klubbkassen.

– Det er tøffe tider for Lyn-supportere, men vi kan jo ikke slutte å smile av den grunn, sier sørkedalsjenta med et snev av optimisme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.