*Nettavisen* Nyheter.

– Kast ut ambassadøren!

Rødts nyvalgte leder Turid Thomassen mener den israelske ambassadøren skal kastes ut av landet. FOTO: Rødt

Rødts nyvalgte leder Turid Thomassen krever at Norge bryter sine diplomatiske forbindelser med Israel. Ambassadens tilstedeværelse i Parkveien er igjen gjenstand for disklusjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet slo ring om den israelske ambassade (det gule bygget til venstre) under gårsdagens demonstrasjon. FOTO: Erik Tangen

PARKVEIEN: Det har reist seg en ny debatt om den israelske ambassades tilstedeværelse i Parkveien i etterdønningene av angrepet på hjelpekonvoien i går.

– Absurd

Det tok ikke lange tiden før Rødts nyvalgte leder Turid Thomassen gikk ut og krevde at den israelske ambassaden stenges.

– Det er absurd at Norge skal ha normale diplomatiske forbindelser med et land som okkuperer områder, undertrykker et helt folk, og dreper fredsaktivister som prøver å drive nødhjelp. Vi krever at regjeringa nå bryter diplomatiet med Israel og stenger den israelske ambassaden, sier hun i en pressemelding som er publisert på Rødts hjemmesider.

Under gårsdagens demonstrasjon pekte flere av appellantene på at norske myndigheter bør gå til økonomisk boikott av Israel.

Også en diplomatisk boikott må til, mener Thomassen.

– Norge må gå foran i arbeidet for på oppheve blokaden av Gaza, og et viktig første skritt vil være å iverksette en diplomatisk boikott av Israel, slår Thomassen fast.

Et lokalt spørsmål

Spørsmålet om den israelske ambassades lokalisering har også vært gjenstand for debatt blant bydel Frogners lokalpolitikere.

Etter flere demonstrasjoner med vold og hærverk fikk bydelsutvalget en rekke henvendelser fra naboer og næringsdrivende i området, som ikke følte seg trygge i nærheten av den israelske ambassaden.

I et BU-møte i august tok Arbeiderpartiet, Venstre og Høyre til orde for å legge press på Byrådet for å få de til å vurdere alternative tomter for ambassaden.

I februar i år ble ambassadens fremtid i Parkveien ytterligere uklar da Plan- og bygningsetaten avslo ambassadens søknad om å opprettholde sikkerhetsinstallasjonene utenfor i ti år til.

Avslaget ble begrunnet med at de brøt med reguleringsbestemmelsene i området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.