RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kjekt at ungdommen koser seg


En rolig helg, men flere oppdrag i forbindelse med trafikkforseelser, melder politiet på Manglerud om. Arkivfoto
En rolig helg, men flere oppdrag i forbindelse med trafikkforseelser, melder politiet på Manglerud om. Arkivfoto
Selv om helgen har vært rolig for manglerudpolitiet, har de hatt litt av hvert å drive med.

VÅRT DISTRIKT: – Det har vært veldig rolig etter påske når det gjelder ungdom i helgene. Denne helgen hadde vi forventet at det skulle være litt ungdommer som drakk ulovlig på badestrendene, men de som var der var stille og rolige og de hadde det bare hyggelig. Vi synes det er veldig kjekt at ungdommene koser seg ute, men at de ikke nyter alkohol når de er under 18 år, så dette var veldig positivt, sier Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Samling ungdommer

Han legger at de likevel har fått noen meldinger om samlinger med ungdommer. Lørdag kveld ved 21-tiden var for eksempel en del ungdommer samlet til fest i Skøyenparken.

– Politipatruljen snakket med ungdommene og sendte dem av gårde etter at de hadde ryddet etter seg, forteller han.

Litt over klokka 23 fredag 7. mai kom det også melding til politiet om mange ungdommer og ruteknusing på Holmlia skole. Da patruljen kom til stedet var det stille og rolig rundt skolen.

– Men det var lit bråk ved Lusetjern skole, som ligger vis-à-vis. Der fant vi knuste flasker, men ingen knuste ruter. Ungdommene har nok hatt en liten fest, legger Drevsjø til.

Stjålne skilter

På veien har politipatruljene til manglerudpolitiet hatt litt mer å henge fingrene i denne helgen. Like før midnatt fredag stoppet de en bil på Bryn. Det viste seg at bilen var påført stjålne kjennemerker, så bilen ble avskiltet og føreren i slutten av 30-årene ble anmeldt for dokumentforfalskning.

Natt til søndag ble en bil stoppet i Hellerudveien ved Trasop skole. Sjåføren hadde ikke gyldig førerkort, så han ble anmeldt.

Natt til søndag, ved 02-tiden, ble en bil stanset i Skulleruddumpa på E6 inngående.

– Bilen hadde henger, men føreren hadde ikke gyldig førerkort for å frakte den. I tillegg var hengeren altfor tung. Viking tauet inn hengeren og bilføreren ble anmeldt for forholdet, sier politioverbetjenten.

Full vogntogsjåfør

Søndag ved 14-tiden ble også et vogntog stanset på E6 inngående.

– Meldingen kom fra Klemetsrud om et ungarsk vogntog som vinglet veldig i veibanen. Politipatruljen fikk stanset sjåføren ved innkjørselen til Svartdalstunnelen Han var beruset og ble derfor innbrakt til sentralarresten. Vogntoget ble tauet inn av Viking, forteller Drevsjø.

Natt til mandag ble en annen bilist stoppet i Skulleruddumpa. Politiet fant noe narkotika på passasjeren, så han ble anmeldt for det. Begge personene ble dimittert etterpå.

For ung sjåfør

Søndag kveld var det også melding om et trafikkforhold, denne gangen på Mortensrud. Melderen mistenkte at mindreårige kjørte rundt på kunstgressbanen på stedet. Da politipatruljen kom til stedet, var det tydelige spor av at noen hadde kjørt lystig på grusbanen, men ingen bil var å se.

– Etter hvert påtraff patruljen en bil med syv personer i. Alle var under 18 år. Sjåføren var bare 17 år. Han ble anmeldt for kjøring uten førerkort. Bilen hadde han mest sannsynlig lånt av mor. Bilen ble avlåst og nøklene tatt med til Manglerud politistasjon. I tillegg ble foreldrene kontaktet, beretter han.

Innbrudd og brann

Innbrudd og brann har det også vært denne helgen. Fredag ettermiddag kom det melding om innbrudd fra en bolig i Solfjellshøgda på Ryen. En PC var borte, men det var ikke noe tegn til innbrudd. Det er dermed usikkert hvordan datamaskinen har blitt borte. Innehaveren skal undersøke saken videre.

Lørdag kveld, like etter klokken 20.30, brøt det ut brann i Steinspranget på Lambertseter. Beskjeden var at det muligens var folk inni leiligheten. Da politiet kom til stedet var en person hentet ut av leiligheten av snarrådige naboer.

– De hadde sparket opp døren og fått personen ut. Vedkommende ble kjørt til Ullevål universitetssykehus med skader. Kjøkkenet var totalskadd av brannen, forteller Drevsjø.

Overstadig beruset

Fredag kveld fikk politiet melding om at en mann lå i Munkerudkleiva. Det viste seg at den 50 år gamle mannen var overstadig beruset og ble kjørt hjem til Torshov av en politipatrulje.

Natt til lørdag ringte noen og fortalte om innbrudd i en billettautomat på Munkelia T-banestasjon. En person med sort caps, vålerengagenser og saggebukse var observert. Patruljen som kom til stedet så ikke noe skade på billettautomatene og fant ikke denne personen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere