*Nettavisen* Nyheter.

– Kjelsås IL har løsningen!

Slik vil nye Kjelsås skole bli. Flerbrukshallen er tegnet inn i venstre hjørne, med grønt tak. Illustrasjon: Undervisningsbygg

– Skyves barnehagen ti meter nordøst, blir det plass til en gymsal i midten, ifølge idrettslagets Per Ekstrøm.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ved å skyve den planlagte nye friluftsbarnehagen ti meter nordøst, så blir det plass til en gymsal her, mener Kjelsås IL og Per Ekstrøm. FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: – Laget har både arkitekter og entreprenører innen medlemsmassen, og som bistår med tanker og kostnader rundt en gymsal for allidrett, innetrening for yngre utøvere innen ski, alpint, fotball med mer. Dette er utøvere som ikke slipper til i store haller, som er forbeholdt idretter som håndball, volleyball, basketball, innebandy med mer. Ut fra den siste tegningen vi har sett, og hvor alle de tekniske rom for flerbrukshall og friluftsbarnehagen ligger over barnehagen, ser våre eksperter ingen problemer med å skyve denne enheten ti meter nordøst og plassere en gymsal, til rundt 4,5 mill ekskl. mva., og på cirka 250 kvadratmeter, mellom flerbrukshallen og barnehagen, sier Per Ekstrøm fra arbeidsutvalget i Kjelsås IL, og som arbeider spesielt med denne saken.

Trenger ikke forsinke

– Gymsalen vil i tillegg kunne få blant annet varme og ventilasjon fra det tekniske rommet over friluftsbarnehagen. Fordelen med dette er også at barnehagen får tilgang til denne, og at den store hallen ikke behøver å deles inn i flere små haller, sier Ekstrøm, som reagerer på byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksens (H) beskrivelse av "hendelsesforløpet" når det gjelder utvikling underveis i "nye" Kjelsås skole-prosjektet.

– Den er misvisende når det gjelder deltakelsen i utviklingsfasen, siden vi da hele tiden snakket om hall (flerbrukshall) og oppvarmingshall (gymsal). I dette deltok vi og var fornøyd. Men i prosessen hvor oppvarmingshallen ble fjernet var informasjon til oss fraværende, sier Ekstrøm, som heller ikke er enig med byråden når det gjelder forsinkelser i flere måneder, ved at en gymsal likevel blir innarbeidet i prosjektet.

– Våre eksperter kan ikke se at dette bør forsinke prosessen i det hele tatt, så sant pengebevilgningen kommer før man henter inn anbud – vinteren/våren 2010. Dette dreier seg om en enkel modul, nesten uavhengig av resten av skoleprosjektet.

Går utover de minste

– En gymsal er svært viktig å få med – det er de aller minste som eventuelt taper på at den eksisterende gymsalen ikke blir erstattet med en ny, sier Ekstrøm, som også frykter at det samme vil skje ved utbyggingen av Grefsen barneskole.

– Man kan fort komme opp i noe liknende der – ved at en stor hall også skal erstatte eksisterende gymsal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.