Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kjempegøy å jobbe

Aiman Jamai (f.v.), Marte H. Ovenberg, Mathilde Arnesen, Shewit Ghirmai og Tor-Eirik Ness Sæther.
Aiman Jamai (f.v.), Marte H. Ovenberg, Mathilde Arnesen, Shewit Ghirmai og Tor-Eirik Ness Sæther. Foto: FOTO: EMBLA ALEXANDERSDOTTIR
For fjerde år på rad ble Bjørnholt skole snudd på hodet under det årlige arrangementet «Bjørnholt camp». At jeg var med i gruppen som skulle gå av med seieren føles kjempebra.

Juryen i medier og kommunikasjon besto av teamleder Birgit Semb Christophersen, Sigurd Sæthre fra Mediebransjens landsforening og Nils Skumsvoll fra dittOslo/ Nordstrands Blad. Foto: FOTO: MARTE OVENBERG

Denne olabilen er et av de ferdige produktene elevene laget etter Bjørnholt Camp. Foto: FOTO: MARTE OVENBERG

Hovedansvarlig Paul Christoffer Hansen synes campen var veldig inspirerende.

OSLO: Bjørnholt Camp er verdens største camp bestående av gründercamp, forskercamp og temacamp og finner sted på Bjørnholt skole.

Fra 8. til 9.desember jobbet både jeg og rundt 1300 andre elever fra ungdomsskolen og videregående trinn med alt fra forretningsideer til olabiler på én dag.

Formålet er å gjøre ungdommen mer bevisst rundt temaet entreprenørskap og å skape et friskt avbrekk fra den vanlige timeplanen.

Alle studieretninger

Forskjellige bedrifter, både offentlige og private var oppdragsgivere og ga de forskjellige studieretningene utfordrende og spennende oppdrag.

Vi ble delt inn i grupper, og måtte jobbe under et betydelig tidspress ettersom vi kun hadde én dag til å jobbe fram et produkt basert på en egen idé. Produktene ble vurdert av en fagjury innenfor hvert felt.

Nordstrands Blad hadde sin representant i juryen som vurderte de ferdige produktene innenfor fagretningen medier og kommunikasjon.

Inspirerende

Campens hovedansvarlig Paul Christoffer Hansen synes det er inspirerende å se hvordan elevene jobber under campen.

– Ungdom har så mye kapasitet. De er uredde fordi de ikke ser begrensninger, og derfor kommer de opp med veldig mange gode ideer, sier han.

Han påpeker også at det er utrolig viktig å jobbe med næringsliv og det offentlige, slik at elevene blir en del av samfunnet. Det er kjempegøy å se hvordan elevene jobber under campen. Det faktum at oppdragsgiverne faktisk vil høre elevenes stemmer gjør at motivasjonen stiger, forteller han.

Slitsomt, men gøy

Jeg var med i en gruppe på fem fra linjen medier og kommunikasjon. Vi fikk i oppdrag å lage en lokalavis for ungdom som skulle være tilpasset nye medier. Vi kom raskt i gang, og etter 14 timer med hardt arbeid var vi klare til å presentere et ferdig produkt for juryen. Noen timers venting senere viste det seg overraskende nok at det var gruppen vår som til slutt gikk av med seieren.

– Vi skjønte ingenting, forteller gruppeleder Tor-Eirik Ness Sæther.

– Vi er slitne nå, men det har vært kjempegøy å jobbe med oppdraget. Særlig ettersom vi vant.


Alle vinnergruppene, inkludert min egen, vant fine premier sponset av oppdragsgiverne og kunne gå fornøyd hjem og tenke at alt arbeidet var verdt strevet.

Det gjorde i hvert fall jeg!

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!