*Nettavisen* Nyheter.

– Klassisk musikk er ikke farlig

KORK har fenget et nytt publikum med Maestro på NRK. Foto: Foto: Blunderbuss/NRK

KORK traff seerne med konkurranseserien Maestro.

OSLO: – Dette har vært utrolig gøy! Orkesteret er vant til å gjøre veldig mye rart. Vi har blant annet blitt dirigert av Marve Fleksnes og er åpne for veldig mye. Men det var nytt for oss å skulle dirigeres av åtte stykker som overhodet ikke kunne faget, forteller Jan Fredrik Heyerdahl.

Han er Informasjonsansvarlig i Kringkastingsorkesteret (KORK).

Les også: – Jeg skifter ikke lag

Verdig vinner

– Spesielt var det morsomt den aller første gange de skulle dirigere oss. Vi er trent opp til å rette opp uansett hvor god eller dårlig dirigenten er, men i denne konkurransen skulle vi bare følge dem og det var det vanskeligste. Vi måtte dermed finne ut hva det var han eller hun prøvde å få til, ler han og legger til at de åtte var fantastiske personligheter som hadde ulik måte å tilnærme seg musikken på, sier han og skyter inn;

– Det var en gjengs oppfatning at Hilde Louise var en verdig vinner. Hun hadde høye poengsummer gjennom hele konkurransen.

Mozart er kult

– Jeg tror dette programmet har gitt noen en ny musikkglede. Borgersrud sa for eksempel at han måtte revurdere Mozart litt. Det er fint med folk som har troverdighet på andre områder også, som Borgersrud, når han sier at Mozart er kult.

Nytt publikum

– Vi var ikke helt klar over hva denne programserien ville bety for oss, men over 600 000 seere har fulgt med hver søndag kveld. Dette kan bety at nye finner veien til de vanlige konsertene våre og at de ser at klassisk musikk ikke er farlig.

Konsert med Kurt

Fredag denne uka legger de ut å lang turné rundt om i landet. 18. desember skal de spille under ledelse av Maestro-vinner Hilde Louise Asbjørnsen på julekonserten til Kurt Nilsen.

– Maestro kan vi gjøre flere ganger! Det var morsomt å gjøre, samtidig som det kan åpne for mye musikk som folk tenker på som vanskelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.