RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Klosterenga fortjener bedre


BU-leder Hans Christian Lillehagen (Ap) og BU-medlem Grete Haugdal (Ap) håper bystyret kan enes om å ferdigstille Klosterenga til tross for mandagens budsjettforlik.
BU-leder Hans Christian Lillehagen (Ap) og BU-medlem Grete Haugdal (Ap) håper bystyret kan enes om å ferdigstille Klosterenga til tross for mandagens budsjettforlik.
Heller ikke i år vil byrådet gi penger til ferdigstillelse av Klosterenga. Nå ber Ap og SV høyresida lytte til gode forslag.

KLOSTERENGA: – Det er ikke for sent å lytte til gode forslag, selv om byrådet har inngått forlik. Det er ikke vedtatt ennå, så jeg håper de likevel kan finne penger til dette, sier leder av bydelsutvalget (BU) i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen (Ap).

– Viser vilje

Mandag ble det kjent at byrådspartiene H og Frp for 13. gang hadde inngått budsjettforlik med V og KrF. Her er det ikke avsatt midler til å ferdigstille skulpturparken på Klosterenga.

Ap og SV har i sitt alternative budsjett foreslått 10 millioner kroner til å ferdigstille Klosterenga.

– Det mener jeg viser en vilje til å få realisert dette prosjektet, sier BU-medlem, Grete Haugdal (Ap).

I bydelsutvalget har det vært enstemmighet om å realisere parken, som i sin tid ble startet som et lokalt initiativ i samarbeid med kunstner Bård Breivik. Første byggetrinn sto klart allerede i 2000, men de sista åra har det ikke blitt bevilget penger til å ferdigstille parken.

LES HVEM SOM FÅR PENGER HER

– Flaut

– Jeg synes det er flaut på vegne av kommunen, så jeg håper bystyret er enig i at vi må bevilge penger, slik at vi får avsluttet dette kapitellet, sier Lillehagen.

– Det blir litt som å gå fra oppvaskkummen uten å vaske koppene, sier Grete Haugdal, om det halvferdige prosjektet.

SE BILDER AV KLOSTERENGA HER

I prosjektet inngår også at man skal åpne Hovinbekken, som i dag ligger under bakken.

– Det ville vært fantastisk. Det ville vært et mønsterprosjekt å ta opp en bekk som har ligget under jorda. Jeg synes ikke ti millioner kroner er mye for å få et slikt glansbilde, sier Lillehagen, og får støtte fra partikollega, Grete Haugdal.

– Jeg mener det er samfunnsøkonomisk lønnsomt å skape gode uterom. Det handler om trygghet, helse, kultur og ikke minst gode oppvekstvilkår. Dette er et område som brukes mye av mange, påpeker hun.

- Kan løses

Ap mener det handler om å vise vilje til gjennomføring å få på plass skulpturparken, og mener de ti millionene de foreslår til prosjektet ikke er mye penger i den store sammenhengen.

– Det er mange kommunale oppgaver som er evigvarende prosjekter, men dette kan vi bli ferdig med. Jeg tenker at man kan gi litt mindre penger til IKT eller Flexus, der det allerede er sølt bort milliarder, sier Lillehagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere