Aina.Moberg@dittoslo.no"/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Knuste vindu og sparket hull i dodør


Et knust dobbeltvindu var blant skadene Reidar Rasch måtte konstatere etter en ungdomsfest som eskalerte på Nordseter gård for noen uker siden.
Et knust dobbeltvindu var blant skadene Reidar Rasch måtte konstatere etter en ungdomsfest som eskalerte på Nordseter gård for noen uker siden. Foto: Foto: Aina Moberg
– Sterkt i overkant av hva som kan tolereres, sier Reidar Rasch om nylig hærverk på Nordseter gård.

NORDSETER: Rasch er leder av Nordseter pensjonistforening som leier ut gården til familiefeiringer, firmafester, møter, klubbvirksomhet, konserter og kurs/seminarer.

I begynnelsen av oktober var gårdens 1. etasje leid ut til samme person både torsdag og fredag kveld. Bestillingen lød på to fredelig sammenkomster, yngre på torsdag, de litt eldre fredag.

 
 

Politiet tilkalt

– Da vi kom til gården fredag morgen var det mye vinsøl på gulvene, ølbokser og knuste flasker lå strødd ute og inne og et dobbeltvindu var knust. Festdeltagerne hadde ikke leid 2. etasje, men hadde likevel tatt seg til rette her. Det var sparket hull i en dodør og det hadde gått hardt utover mange lampetter, forteller Rasch.

Da går det notorisk ut over dørbladene på jentedoene – av en eller flere grunner.

Hvor utagerende festen virkelig hadde vært, fikk han ikke vite før han leste i Nordstrands Blad at politiet var tilkalt og en person kjørt til legevakten.

– Vi vet ikke hvem som ringte politiet, sier han.

Det hører med til historien at leietakeren ikke dukket opp som avtalt fredag kveld.

Brent oss før

– Vi føler oss rett og slett lurt av de som leier når slikt skjer, men heldigvis er ungdomsfester her som forløper svært så bra også, sier Rasch.

– Imidlertid har vi brent oss et par ganger, blant annet da Nordstrand-revyen hadde sin premierefest her i vinter, legger han til.

Hærverket fører nå til strengere utleieregler.

– Vi må ha alderssammensettingen før vi sier ja. Vi leier ikke lenger ut til førti 18-20 åringer med en «antatt voksen» til stede, sier han.

Trenger sted å utagere

Rasch forstår at ungdom på Nordstrand mangler et sted å være.

– Det er opplagt at de trenger et sted å utagere, men det passer ikke på Nordseter gård.

Og han er lei av det han ser på som en gjenganger når ungdom er samlet:

– Da går det notorisk ut over dørbladene på jentedoene – av en eller flere grunner. Jeg vil ikke utdype det videre, sier han

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere