*Nettavisen* Nyheter.

– Kokt torsk er livretten min

Helene Jomaas (5) og Pauline Roppen (5) FOTO: HELLE KØBER

Norges mest kjente fjernsynskokk Ingrid Espelid Hovig kastet glans over utstillingen «Se Torsken!».

Klikk på bildet for å forstørre.

Eyvind Bagle og Peder Figeman FOTO: HELLE KØBER.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingrid Espelid Hovig FOTO: HELLE KØBER

Klikk på bildet for å forstørre.

En stor seilskute fra forrige århundre FOTO: HELLE KØBER

Klikk på bildet for å forstørre.

Et av bildene illustrer en tradisjonell torskemiddag. FOTO: HELLE KØBER

NORSK MARITIMT MUSEUM: Barnehagebarn sang den kjente sangen «Se Torsken», Ingrid Espelid Hovig åpnet med noen ord, og klippet den tradisjonsrike snoren.

– Utstillingen er laget av Tromsø Museum – Universitetsmuseet, og springer ut av et tverrfaglig forskningssamarbeid, forteller Eyvind Bagle Leder Publikumsavdelingen vedNorsk Maritimt Museum.

– Torsken har alltid vært enstor del av norsk kultur, både politisk og samfunnsmessig, sier en fornøyd førstekonservator; Peder Figeman.

Livretten

– Kokt torsk er livretten min, sier hele Norges sjefskokk, Ingrid Espelid Hovig, som er oppvokst med fisk til middag minst tre ganger i uken.

Hun mener det er utrolig viktig at folk får i seg de naturlige d-vitaminene som bare finnes i fet fisk.

Kaller det fast-food

– Mange tror det tar så lang tid å tilberede en fiskemiddag, men det kan gjøres veldig enkelt. Jeg kaller en fiskefilet i panna for fast-food, det tar bare noen minutter og vips så er det ferdig, sier en engasjert Espelid.

Gøy på utstilling

To av jentene som var med i barnekoret, synes det er spennende å se på en miniatyrmodell av et fiskevær i nord.

– Jeg elsker å spise rød fisk, sier Helene Jomaas (5).

– Det var gøy å synge, vi har øvd mye, forteller, Pauline Roppen (5).

Utstillingen vil bli stående fram til 21.mai.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.