RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kostnadene er viktigere enn elevene

Undervisningsbygg bygger fort og dårlig, mener Knut Johannesen, håndverker og murmester med lang erfaring med Oslo kommune.

HASLE: – Undervisningsbygg gjør det igjen, sier murmesteren som har hatt Oslo kommune som kunde i årevis.

– Igjen og igjen ser vi at de som byggherre er i stand til å gjøre feil innkjøp, feil valg og feil tidskalkyler. De styres dessverre av kun én ting, lavest mulig kostnader pr. elev. Med det resultat at de bygger skoler med elendige kvaliteter, rent bygningsmesssig og som undervisningslokaler.

Johannesen understreker at han ikke har inngående kjennskap til Frydenberg skole som Østkantavisa skrev om 3. februar, men at han har sine bange anelser på grunnlag av egne erfaringer med Fyrstikktorget skole som sto ferdig høsten 2010.

– Som fagperson og far til en elev ved denne skolen er jeg smertelig klar over hvordan det første skoleåret har vært, sier han.

– Tar ikke lærdom

Ledelsen ved Fyrstikktorget skole var dårlig forberedt til skolestart, mener Knut Johannesen, og hans klare inntrykk er at det var greit for Undervisningsbygg å slippe håndverkerne ut den ene døra og elevene inn den andre ved skolestart.

I tillegg manglet både lærere og elever materiell, hevder han.

– Og det er dette som garantert vil skje ved Frydenberg skole også! For lærdom av det som skjedde ved Fyrstikktorget skole har de ikke tatt. Det lar seg ikke gjøre å bygge godt og riktig på så kort tid. Og i et desperat forsøk og tro på å få det til likevel, skal beboerne lide seg gjennom atten måneders døgndrift på byggeplassen. Dette er dårlig håndverk av Undervisningsbygg. Og det er elevene som må betale for dette med ødelagt skolegang.

Avviser kritikken

Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg, avviser enhver påstand om at Undervisningsbygg ikke tar kvalitet og fremdrift i skoleprosjektene alvorlig.

– Majoriteten av våre skoleprosjekter følger en normal fremdriftsplan enten det er nybygg eller rehabilitering som skal gjennomføres. Vi har siden opprettelsen av Undervisningsbygg i 2002, vært opptatt av å bygge med riktig kvalitet og til riktig pris basert på gjennomarbeidete kravspesifikasjoner og mangfoldig erfaring.

– Med opp til 100 små og store prosjekter og en investeringsramme på over 2 milliarder kroner årlig, tror jeg nok vi kan si at Undervisningsbygg sitter med solid kompetanse på skolebygg, sier Rigmor Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere