– Krevende kombinasjon

Ullerns Stian Berger Røsland (H) er småbarnsfar og ny byrådsleder, det blir en innholdsrik hverdag! Foto: Vidar Bakken

Ullerns Stian Berger Røsland (H) er småbarnsfar og ny byrådsleder, det blir en innholdsrik hverdag! Foto: Vidar Bakken

Den nye byrådslederen er nybakt far.

ULLERN: Vi traff Røsland rett etter at han hadde overtatt nøkkelen til byrådslederens kontor fra Erling Lae.

– Det var en rar og spesiell opplevelse. Jeg har lært mye av Erling. Vi har jobbet sammen og kjent hverandre gjennom flere år, hvor jeg har vært både rådgiver for han og finansbyråd under han.

Krevende oppgave

Røsland er bosatt i Ullern med kone og en liten datter.

– Ullern er et topp sted å bo. Jeg trives her. Nå er livet til min kone og jeg blir forandret med et lite barn i huset. Det er en krevende oppgave å kombinere dette med full jobb. Samtidig er det mange i Oslo som har det som oss, å få dagene til å henge i hop og å få tid til å være sammen med barn og hverandre. Det litt positivt at de som styrer og steller også får kjenne dette på kroppen hver dag. Jeg har naturligvis tenkt over det på forhånd, i og med at jeg har planer om å bli sittende en god stund.

Sterkt lag

Inkludert Røsland selv, er det fem av seks byråder fra Oslo vest. Det er bare Jøran Kallmyr som ikke er med i "vestgruppen".

– Det har jeg faktisk ikke reflektert over. Byrådene har jo også bodd andre steder i byen, som for eksempel Bård Folke Fredriksen. Han bodde tidligere på Sagene.

Folke Fredriksen overtar som byråd for byutvikling etter Merete Agerbak Jensen, som ble den eneste som reelt sett ble skiftet ut av byrådene.

– Jeg er naturligvis veldig godt fornøyd med sammensetningen. Det er et sterkt lag og det blir alltid noen endringer med et nytt byråd. Bård Folke Fredriksen for ansvaret for en svært viktig byrådsavdeling med ansvar for å utvikle byen videre. Det er veldig få i Oslo-politikken som har så bred erfaring, ikke minst som tidligere byråd og senest leder av Finanskomiteen. Han var også sentral i forbindelse med Småhusplanen. Bård blir en viktig mann for byen, sier Røsland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag