– Krise, tordner Oslo Idrettskrets

– Byrådet er godt kjent med disse problemstilingene, sier Norvald Mo.

– Byrådet er godt kjent med disse problemstilingene, sier Norvald Mo. Foto: FOTO: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Ingen midler øremerket ny flerbrukshall på Årvoll, ei heller penger til nytt dekke på Høybråten, i Byrådets budsjettforslag.

ALNA: – Det er satt av 20 millioner kroner til rehabilitering av bad og idrettsanlegg i byrådets budsjettforslag for 2011. Det er skuffende lite, sier leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo.

Han mener byrådet har investert altfor lite i investering og nye anlegg, samt rehabilitering av eksisterende anlegg.

– For alt vi vet kan nytt dekke på kunstgressbanen på Høybråten ligge innenfor disse 20 millionene. Men det er jeg svært usikker på, sier han og er uansett skuffet over at byrådet ikke har nevnt Høybråten, og har derfor svært bange anelser.

Ingen Årvollhall

– Det samme gjelder ny flerbrukshall på Årvoll. Oslo idrettskrets har vært i god dialog med byråden om dette, men kan ikke se at heller denne er tatt med. Vi har bedt om at dersom ny flerbrukshall på Årvol ikke blir prioritert, så blir nye graderober og klubbrom på Årvoll tilgodesett. Heller ikke dette kan vi se er nevnt i forslaget, sier en skuffet Mo.

Lange ventelister

– Et flertall av Oslos barn og unge driver med idrett. Ingen annen fritidsaktivitet kan måle seg med idretten i oppslutning og betydning. Byrådets budsjettforslag tar ikke hensyn til dette. Resultatet vil bli nye ventelister i enkelte idretter og idrettslag, sier han videre til Lokalavisen Groruddalen.

– Med 1400 flere barn og unge mellom 6-19 år hvert år, må det f. eks. bygges tre, fire nye skoler årlig. Men byrådet glemmer tilsynelatende at et flertall av elevene driver med idrett når skoledagen er over. Behovet for nye idrettsanlegg vokser nesten i takt med skolebehovet. Ser man på idrettens betydning som forebyggende faktor og i et folkehelseperspektiv, er idrettsanlegg viktig og nødvendig infrastruktur for samfunnet., påpeker Mo

Han mener Oslo allerede har for få anlegg i forhold til antall aktive.

– Byrådets forslag er svært, svært kortsiktig og ikke en gang i overensstemmelse med dets egen budsjettstrategi, understreker han.Byrådets budsjettforslag er svært kortsiktig

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.