– Kuben tilbyr en utdanning ingen andre kan matche

F.v.: Felix Ditlev-Simonsen, Sjur Haakestad, Didrik Myrland og Paal Maseng sier det er helt greit å jobbe litt ekstra for å få både fagbrev og spesiell studiekompetanse etter fire år.

F.v.: Felix Ditlev-Simonsen, Sjur Haakestad, Didrik Myrland og Paal Maseng sier det er helt greit å jobbe litt ekstra for å få både fagbrev og spesiell studiekompetanse etter fire år. Foto: Foto: Silje Seterseter

På Kuben videregående skole kan du nå gå sammen med elever fra alle bydelene i Oslo. I tillegg kan du skaffe deg fagbrev og spesiell studiekompetanse.

BYDEL BJERKE: – Jeg hadde lyst til å gå på en yrkeslinje, men som regel er det så lavt faglig nivå på skolene, derfor valgte jeg å gå her og få studiekompetanse samtidig, sier elev Sjur Haakestad.

Kuben vgs tilbyr elevene yrkes- og studiekompetanse (YKS) innen bygg- og anleggsteknikk og helse- og oppvekstfag. Det vil si at de gjennom fire år veksler mellom å være ute i bedrift og å sitte på skolebenken.

– Jeg ønsker å bli ingeniør, så for meg er dette den beste veien å gå. Samtidig er det deilig å kunne tjene penger gjennom utdannelsen. Det er mye bedre enn å måtte jobbe i en kiosk ved siden av studiene, sier Felix Ditlev-Simonsen.

Holder ut

Elevene har nå fullført sin andre runde i praksis, og hevder de mange praksisperiodene holder motivasjonen oppe, til tross for at de må gå et ekstra år for å få studiekompetansen.

– Det at vi har praksis såpass mye, gjør det lettere å holde ut. Det motiverer at det er en variert skolegang, sier Didrik Myrland.

I praksistiden nytter det ikke å sitte på latsiden. Det er hardt arbeid fra dag én, og elevene jobber i ferier samtidig som de har fulle arbeidsdager.

– Jobben er hard, spesielt på vinteren, men jeg har ikke blitt skremt fra å fullføre. Det er jo gøy også. Jeg hadde valgt denne linjen igjen, sier Paal Maseng.

Elever fra hele Oslo

Noe annet som elevene påpeker er både annerledes og uvant med skolen, er at det er ungdommer fra alle de forskjellige bydelene i Oslo.

– Ingen av vennene mine fra Stovner går her, så jeg kjente ingen da jeg begynte her. Samtidig blir det litt vanskelig å finne på noe med de nye vennene jeg får her ettersom vi er fra forskjellige bydeler, sier Myrland.

Han legger også til at det var veldig lett å få seg venner på skolen og at det er et lite, godt miljø med 12 elever i klassen. Med få klassekamerater, blir det også mer tid per elev.

– Jeg vil si dette er en utdanning ingen andre kan matche, hevder Ditlev-Simonsen.

Vil ha YKS-elever

Jan Otto Honsrud, arbeidsleder i Con-Form AS, har hatt elever fra YKS i praksis og sier seg strålende fornøyd med guttenes innsats.

– De ønsker å lære og har veldig mye energi, sier han.

Honsrud sier han aldri har sett mer engasjement og motivasjon fra elever eller lærlinger, og gleder seg til YKS-elevene kommer tilbake.

Les også:

Victoria er fornøyd med Oslos dyreste skole

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag