*Nettavisen* Nyheter.

– Kult å bli båret rundt av en på landslaget!

STAFETT: Også stafett på Langsetløkka i dag. Kult å bli båret rundt av Eirik Brandsdal, synes Mari (9). Foto: Privat

Ikke bare åpnet Eirik Brandsdal "styrkeparken" på Langsetløkka lørdag, men bidro også økonomisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mina (10), Julie (5), Mari (9) og Helena (10) storkoste seg på Langsetløkka lørdag. Foto: Privat

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPNING: Eirik Brandsdal fikk æren av å klippe snor og åpne den nye "styrkeparken" på Langsetløkka og Kjelsås, lørdag. Foto: Privat

Klikk på bildet for å forstørre.

MULTISPORTUKA: Eirik Brandsdal trår også til når Kjelsås Langrenn arrangerer Multisportuka, før skolestart. Her fra tidligere år. Foto: Arkiv

Klikk på bildet for å forstørre.

APPARATPARK: Apparatene er på plass, så da er det bare å begynne å trene. Foto: Fredrik Mjønes

KJELSÅS: Lørdag var det stor åpning av «styrkeparken» på Langsetløkka, og samtidig samling for Kjelsås langrennsgruppe.

– Dette er en apparatpark for styrkeøvelser – utendørs treningsapparater. Alle apparatene er tilgjengelige for alle, passer de fleste og vi tror dette blir et verdifullt tilskudd til et allerede populært område, ifølge Svein Olav Bø i langrennsgruppa.

SE FLERE BILDER I BILDESLIDE ØVERST

Tiltaket er ifølge langrennsgruppa planlagt og gjennomført i regi av gruppa, og basert på egenkapital og økonomiske bidrag fra forskjellig hold.

– I mitt hjerte

Som for eksempel fra Eirik Brandsdal (27). Fra sponsor Aker får hver av landslagsutøverne 50.000 kroner hvert år, som gis tilbake til en breddeklubb.

Les også: Nordbergungdom krever en unnskyldning

– Helt naturlig for meg at det må bli til Kjelsås langrennsklubb. Det er klubben i mitt hjerte, og der har jeg vært helt siden jeg begynte å gå på ski. Og en aktiv og bra klubb, som får til mye, sier Brandsdal.

Han fikk også æren av å klippe over snoren inn til den nye "styrkeparken" på Langsetløkka, løkka på Kjelsås som er mye brukt av idrett og friluftsientusiaster.

– Jeg synes en slik park er en veldig god ide. Under ferie i USA, så jeg flere slike parker. Et veldig bra tilbud til alle, sier Brandsdal.

800 timer i året

Det er ikke første gangen, og sikkert ikke siste heller, at Brandsdal stiller opp for Kjelsås langrennsgruppe. Blant annet har han også deltatt i klubbens multisportuke, like før skolestart på høsten.

Men fremover nå, dreier det meste seg om sesongåpningen på Beitostølen, om en måneds tid.

– Jeg føler at treningen i sommer og i høst har gått veldig bra. Det er alltid spenning knyttet opp mot første rennet. Men gleder meg jo til å komme igang også, forteller Brandsdal, og tilføyer at han legger ned rundt ikke mindre enn 800 treningstimer hvert år. .

Han trener ikke hver eneste dag, for det er viktig med hviledager også.

Studerer

Får man tid til noe annet "fornuftig" når man er på det idrettsnivået du er?

– Tja, jeg prøver jo da. Jeg har ferdigstudert tre av fem år av sivilingeniørstudiet. Det er sånn at når jeg har litt rolige perioder, som for eksempel om våren og sommeren, så kaster jeg meg over et fag eller to!

Avisen hørte rykter om at du hadde båret rundt på barn på Langsetløkka i dag?

- He, he. Ja, jeg kastet meg jo ut i de forskjellige aktivitetene der oppe. Blant annet en stafett, hvor det gjaldt å frakte flest mulig på laget, med færrest mulig skritt. Veldig morsomt og hyggelig var det!

Og det er Mari (9) helt enig i.

- Det var veldig kult og kjempegøy å bli båret rundt av en på landslaget, på Langsetløkka. Alt var topp der oppe i dag, forteller langrennsløper Mari.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.