RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kult at navnet mitt blir spilt i rådhustårnet


i niendeklasse på Engebråten vil få høre navnet sitt spilt fra Rådhusets klokketårn. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
i niendeklasse på Engebråten vil få høre navnet sitt spilt fra Rådhusets klokketårn. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Balder Jermstad (14) er ikke så begeistret over klokkespill. Likevel gikk han nesten til topps i en komponistkonkurranse.

ENGEBRÅTEN: Tre niendeklasser på Engebråten deltok i høst, sammen med andre skoler i Oslo, i konkurransen Klokkeklang, i regi av Ny musikk, studenter på Norges musikkhøgskole, Notam og Rådhusets klokkenist.

SE VIDEO AV ELEVENE SOM KOMPONERER HER!

Nå er de tre «pallplassene» kåret, og andreplassen gikk til Engebråten og Balder Jermstad (14).

Dessverre blir det ikke et halvår med klokkespill, slik førstepremievinner Sadeq Abdul i 5. klasse på Rustad skole får. Som vinner blir hennes komposisjon en del av det faste klokkespillet fra tårnet på Oslo rådhus i hele sommerhalvåret. Tredjeplassen gikk til Truls Ramstad i 10. klasse på Risenga skole.

– Vi fikk beskjed om at vi måtte lage en melodi i musikktimen, det var noe jeg egentlig ikke var så begeistra over. Så jeg tror jeg skrev inn navnet mitt på tastaturer. Det ble dermed en helt «random» melodi som nådde langt nok, sier en overrasket Balder som likevel blir invitert til Rådhuset sammen med hele klassen sin, og vil få høre verket bli fremført én gang.

– Synes jo det blir kjempekult å høre navnet mitt bli spilt på rådhusklokkene da, og en liten utflukt fra skolen skader jo aldri! sier 14-åringen.

Nesten 90 elever fra Engebråten deltok i konkurransen. Musikklærer Tove Øren tror at konkurranseaspektet satte en spiss på det hele.

– Siden komposisjonene ble gjort via et program på nettet, var det en enkel måte for elevene å komponere ved hjelp av tastaturet. De fikk raske resultater av det de gjorde, sier Øren.

I juryens begrunnelse for utvelgelsen av Balders komposisjon, heter det: «Klar idé med sikker og tydelig gjennomføring. Fine melodiske gester i speilformasjoner, med naturlig musikalsk fremdrift. Konsentrert uttrykk og streng struktur gir musikken et poetisk preg.»

– Jeg aner ikke hva speilformasjon er. Har aldri hørt om det, flirer Balder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere