RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Kultur-Oslo trenger en liberal skjenkepolitikk


Torkild Strandvik i Venstre mener det vil bety kroken på døren for flere av de små konsertarenaene og kulturscenene i Oslo dersom skjenketiden i hovedstaden blir innskrenket.
Torkild Strandvik i Venstre mener det vil bety kroken på døren for flere av de små konsertarenaene og kulturscenene i Oslo dersom skjenketiden i hovedstaden blir innskrenket. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Det sier Venstres Torkild Strandvik som er sterkt imot å å innskrenke skjenketidsbestemmelsene i Oslo.

OSLO: Et minst mulig mindretall av AP, SV, Rødt og KrF ønsker å innskrenke skjenketidsbestemmelsene i Oslo og stenge byen klokken 02. Dette er Venstres Torkild Strandvik uenig i.

Del på Facebook

Bety kroken på døren

– Skulle vi stenge byen kl. 02:00 så ville dette betydd kroken på døra for en stor del av de mindre konsertarenaene og kulturscenene i Oslo, og dette ville være en tragedie, sier Torkild Strandvik.

Han mener at det vil bli vanskelig å overleve for utesteder som Mono og Blå dersom de måtte stenge ølkranene klokken 02.

– Disse konsertarenaene er viktige bidragsytere til det rike kulturlivet i byen og det vil være leit om de måtte stenge eller legge om på grunn av et nytt skjenkeregime, fortsetter Strandvik.

Vil ha utvidet skjenking

Venstre ønsker ikke å redusere skjenketidene i Oslo, men heller gå motsatt vei og utvide skjenketidene enkelte steder i sentrum.

– Mye av problematikken alkoholrelatert vold er at alle utestedene i Oslo sentrum stenger samtidig. Det er bred enighet om at opphopningen av berusete mennesker i sentrum er en utfordring og fører til mye alkoholrelatert vold. Ved å åpne for utvidete skjenketider enkelte steder så tror jeg at vi kan bidra til å redusere opphopningen og den alkoholrelaterte volden, sier Strandvik.

Lokal skjenkepolitikk

I dag er det bystyret som har det overordnede ansvaret for skjenkepolitikken i Oslo. Venstre ønsker å flytte ansvaret ned til bydelene for områder som ligger utenfor sentrum.

– Dette handler i bunn og grunn om lokaldemokrati og at lokalpolitikerne i bydelene nok bedre kjenner hvor skoen trykker enn hva de gjør på rådhuset. Det vil være lettere å finne smidige og gode løsninger lokalt, sier Strandvik.

Vil tillate drikking i parkene

Drikking av alkohol i park er forbudt i dag, selv om politiet ikke håndhever dette forbudet særlig strengt. Venstre ønsker å gjøre det lovlig å nyte alkohol i parker.

– Forbudet mot drikking i parker er på mange måter et dumt forbud uten noen slags form for sosial aksept i befolkningen. Siden det heller ikke håndheves, kan vi like gjerne fjerne forbudet og tillate drikking i parkene, sier Strandvik.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere