RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petter Daae Slipher, prosjektleder i plankontoret for Groruddalssatningen.
Petter Daae Slipher, prosjektleder i plankontoret for Groruddalssatningen.

– Kulturdepartementet endelig på banen

– Vi jubler over statsbudsjettet, vi trodde vi hadde noe å frykte. Der tok vi feil, sier prosjektleder i Groruddalssatsningen.

Groruddalen: Petter Daae Slipher, prosjektleder hos Plankontoret for Groruddalen, som koordinerer Groruddalssatsingen, er mer enn fornøyd med det foreslåtte statsbudsjettet. Ingen av de mange bidragsyterne har kuttet i sine poster. Tvert imot har Kulturdepartementet endelig kommet på banen.

– Dette er strålende bra i forhold til hva vi fryktet. Det kom signaler på forhånd som ga grunn til bekymring, sier Slipher til Lokalavisen.

Fryktet kutt

– Vi var veldig redde for kutt både fra staten og fra Oslo kommune. Så ble det isteden klart at vi får videreføringer fra alle dem som er med å finansiere denne satsingen. 43 millioner kroner i årlig overføring fra Kommunal- og regionaldepartementet er på plass. Det var den største usikerheten, for vi hadde bare en fireårig avtale knyttet til Husbanken. Nå har de sagt ja til å gå videre i det femte året. Vi vet ikke hva dette betyr på sikt, men 2011 er i hvertfall på plass, og det ubeskåret. Dermed kan vi fortsette med ”Områdeløftet” som er en viktig bit i hele vår satsing, sier han.

– Vi er nå i gang med å realisere mange av de prosjektene vi har jobbet frem. Disse pengene går både til fysiske tiltak og til sosiale tiltak, innnefor de fire fysiske områdene, Veitvet/Sletteløkka, Romsås, Haugenstua og Furuset.. Dette er altå områder vi har jobbet med i fire år, fått 43 mill hvert år. Tiltakene begynner å synes, og det syder. Det er like mange sosiale tiltak som fysiske. Vi har aktiviteter av ulike slag, der fellesnevneren er medvirikning, Mange mennesker i Groruddalen ville merket det fort om vi fikk kutt i budsjettene, sier Slipher.

Glad for forpliktelse

Han er også svært fornøyd nå som det er klart at kommunen leverer de 50 millionene den har forpliktet seg til hvert år. Det var ingen selvfølge, for Oslo Sør-satsningen fått kutt i sine prosjektpenger, enda de står i mange av de samme utfordringene.

– Vi er prioritert, og det setter vi pris på, sier Tjomsland.

Han regner med beskjed fra staten om nye 50 millioner kroner på slutten av året. De kommer hvert år, fra en rekke departementer som øremerker penger inn til satsingen på Groruddalen.

Han har ingen indikasjoner på at han bør vente seg en kalddusj herfra.

Samlet sett regner han med at Groruddalsatsingen vil motta 180 millioner kroner neste år, det er omrent det samme som i inneværende år.

Signaleffekt

Men en ekstra hyggelig beskjed har kommet. Kulturdepartementet har etter mange års oppfordringer kommet på banen.

1.6 millioner kroner er en beskjeden sum i denne sammenhengen. Men signaleffekten er viktig, mener Tjomsland.

– Vi har hele tiden ment at kultur og integrering hører tett sammen. Nå opplever vi endelig at kultur-departementet er enig med oss, det er veldig gledelig og viktig, sier Slipher.

Fysiske tiltak

At det nå er ni departementer som har Groruddalsatsingen inne på sitt budsjett tar han som et signal om at både byråkrater og rikspolitikere mener satsingen er viktig og riktig.

– Vi begynner å få synlige resultater å vise til. Bydelene jobber veldig godt med prosjektene på en rekke områder og nivåer. De får befolkningen med seg på aktiviteter og tiltak. Og det gjøres fysiske tiltak som for eksempel etableringen av fire bydelsparker. Samlet sett utgjør satsingen en forskjell i utviklingen av Groruddalen, sier en strålende fornøyd prosjektleder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere