RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er et av bildene du kan ha hengende på veggen hjemme, helt gratis.
Dette er et av bildene du kan ha hengende på veggen hjemme, helt gratis. Foto: ALLE FOTO: METTE GIÆVER

– Kunsten ut til deg og meg

Kunstner Mette Giæver gjør alvor av å få kunsten ut til folket.

OSLO: – Jeg synes det er trist å ha bildene stående på lager. Nå håper jeg folk tør å ta kontakt dersom de ønsker å låne et, sier Mette Giæver.

Kunstneren har tidligere hatt fire utstillinger på Rådhusgalleriet med motiver fra hele Oslo. Hennes to siste utstillinger het «Beste Østkant» og «Oslos mange ansikter». Selv om de solgte godt, ble det altså noen bilder igjen, som Giæver ønsker å låne bort helt gratis.

Kunst til meg og deg

– Jeg har to motto: «Humor i kunsten» og «Kunsten ut til deg og meg». Gjennom mine utstillinger har jeg kommet i kontakt med mange folk som ikke engang hadde vært i et galleri før. Jeg vil gjerne treffe vanlige folk med kunsten min, men for mange er det et stor skritt å bruke masse penger på et maleri. Derfor tenkte jeg det var hyggelig å kunne låne dem ut gratis, forklare Giæver.

Hun skjønner at folk kan være engstelige for å ha et lånt maleri hjemme i stua, men betrygger potensielle lånetakere med at kunstneren tar det hele og fulle ansvaret.

– Dersom noen skulle være så uheldige å ødelegge et bilde, kommer jeg ikke til å kreve dem for penger. Dette er mitt ansvar og noe jeg gjør for at folk skal få se og glede seg over bildene mine.

Giæver tenker i utgangspunktet å låne bildene ut til 1. juni. Hun har kun ett forbehold:

– Dersom et av bildene som er utlånt blir solgt til noen andre, må jeg komme og hente det.

VIL KJENNE SEG IGJEN:

 – Folk som kommer på mine utstillinger vilgjerne kjenne seg igjen fra steder i Oslo de har hatt et forhold til, sier kunsteren Mette Giæver. Her fra Birkelunden. ILLUSTRASJON: METTE GIÆVER

– Oslo er fantastisk

Kunstneren har lenge hatt en brennende interesse for motiver fra Oslo. Både bygninger og personer som bor i byen er foreviget med pensel gjennom mange år.

– Oslo er byen min, og det er en fantastisk by. Jeg har ønsket å vise et tverrsnitt av bybildet og befolkningen. Derfor har jeg malt alt fra søppelkjørere, brannmenn, prostituerte, og Einar Gelius til renseanlegget fra Bekkelaget, Nationaltheatret og brune kafeer på østkanten.

Dersom du ønsker å låne et bilde av Giæver kan du ta kontakt med henne på mette@mettegiaever.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere