RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noen rygger, andre kjører. Midt i dette skal skoleelevene krysse Neptunveien.
Noen rygger, andre kjører. Midt i dette skal skoleelevene krysse Neptunveien. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Kyss og kjør!

Tirsdag aksjonerte naboer mot at foreldre med dårlig tid ikke følger «kiss & ride»-ruta til skoleområdet til Kjelsås og Engebråten.

KJELSÅS: – Jeg synes det trist. Foreldre er forbilder for barna sine, og bør gi dem gode vaner, ikke dette, sier Guri Klubnes Johansen.

Hun kommer til fots for å hente barn i Kjelsås skoles paviljonger på Engebråten. Men ikke alle bruker beina.

Dramatisk endring

Fra orkesterplass ser vi at det rygges, sklis og spinnes opp og ned Neptunveien. Syklister passerer, uoppmerksomme barn krysser veien. Skoledagen er slutt tirsdag ettermiddag 16. november.

FAU og ledelsen ved Kjelsås og Engebråten skoler har i foreldremøter og gjennom infobrev innstendig bedt kjørende foreldre om å slippe av og hente barna sine ved hovedinngangen til Engebråten, der både «kiss & ride»-område og parkeringsplasser er anlagt.

Likevel velger mange å kjøre ned Neptunveien fra Kapellveien.

– Det har blitt dramatisk mye mer trafikk her etter at Kjelsås flyttet inn i paviljongene, sier Vigdis Winge.

LES OGSÅ: – Situasjonen er kaotisk

1500 elever på de to skolene, en stor barnehagen nederst i veien og et boligsameie med over 170 boenheter genererer mye trafikk i det som er skoleveien til Kjelsås- og Engebråten-elevene.

Latskap?

Hjemmefra har Winge utsikt mot Neptunveien, og ser kaoset både morgen og ettermiddag. Sammen med naboene Lene Pettersen, Berit Bergstrøm og Anne Lise Steinsholdt, som alle har barn på Kjelsås skole, dro hun i gang en privat aksjon tirsdag ettermiddag.

SE BILDER FRA MORGEN- OG ETTERMIDDAGSRUSHET I NEPTUNVEIEN HER

– Vi er ikke sure nabokjerringer. Folk møter på mange nok hevede pekefingre i det daglige. Vi vil bare bevisstgjøre andre foreldre på at de skaper farlige situasjoner. Å unngå å kjøre her er til det beste for alle, for alles barn, sier Lene Pettersen.


Aksjonistene mener kjøringen bunner i latskap. «Dårlig tid» og «hastverk» er fraser flere av de kjørende foreldrene etterlater mens de tar imot flyere fra aksjonistene og haster inn på skolen.

Ikke «ikke kjøre»

– Vi håper jo at flest mulig skal gå til skolen, men skjønner godt at mange har dårlig tid i hverdagen. Vi sier ikke at folk ikke skal kjøre. Men det tar 40 sekunder ekstra å heller kjøre ned ved Engebråten. Der er det tilrettelagt, sier Winge og Pettersen.

Foreldrene til Engebråten barnehage må få lov til å kjøre ned. Beboerne i Neptunveien og Hesteskoen parkerer i veien for å komme seg hjem. Når skoletrafikken kommer i tillegg blir det uholdbart, mener de fire damene.

SE BILDER FRA MORGEN- OG ETTERMIDDAGSRUSHET I NEPTUNVEIEN HER

– Det er et under at det ikke har skjedd ulykker ennå. Om vinteren brøytes det dårlig, og jeg frykter mer kaos når snøen kommer, om ikke situasjonen bedres, sier Pettersen.

LES REKTOR METTE RASMUSSENS KOMMENTARER HER.


Les også bakgrunnen for at Kjelsås skole holder til på Engebråten: Litt skummelt, mest glede

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere