*Nettavisen* Nyheter.

– La bilen stå i kulda

Kulda i kominasjon med økt biltrafikk gir dårlig luftkvalitet i hovedstaden. Nå oppfordrer Statens vegvesen til å la bilen stå de nærmeste dagene.

Kulda i kominasjon med økt biltrafikk gir dårlig luftkvalitet i hovedstaden. Nå oppfordrer Statens vegvesen til å la bilen stå de nærmeste dagene. Foto: ARKIVFOTO

Kulda gir økt forurensing over Oslo. Statens vegvesen anbefaler at du lar bilen stå.

OSLO: – Våre målestasjoner ved E6 Manglerud og E18 ved Hjortneskaia har vist høy forurensning tidligere denne uken og grenseverdiene er overskredet flere ganger. Situasjonen med den høye forurensingen er ventet å vare fram mot helgen, sier Gry Larsen i Statens vegvesen, som oppfordrer til å la bilen stå i dagene som kommer.

Det forventes nemlig svært dårlig luft i Oslo fram mot helga. Årsaken til forurensningen er den store biltrafikken kombinert med kuldeperioden som har preget hovedstaden den siste tiden.

VENSTRE: Vil bedre luftkvaliteten i Gamle Oslo

Kulde kombinert med lite vind fører til dårlig utluftning og dermed økt forurensning i luften. Ved å la bilen stå bidrar bilistene til å bedre forholdene for astmatikere og andre personer som sliter med luftveisproblemer på dager med høy forurensning.

Det er mulig å følge utviklingen og lese varsel om luftforurensning på nettstedet www.luftkvalitet.info.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.