*Nettavisen* Nyheter.

– La det spire og gro

Ragnhild Ellenbacher håper flere ønsker å lære om dyrking av vekster, planter og blomster. Nå arrangerer Hageselskapet Oslo «ferskingsmøte» 26. mars. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

«Hagegale» Ragnhild Ellenbacher skal nå få engasjementet til å spire på ny i Groruddalen.

ÅRVOLL: Etter 29 heftige år sovnet Hasle/Økern hagelag inn på årsmøtet 26.oktober 2011. Nå skal Hageselskapet Oslo forsøke å aktivere grønne fingre i området og inviterer til ferskingsmøte på Årvoll gård mandag 26.mars.

I spissen for det hele står selverklært «hagegale» Ragnhild Ellenbacher.

– Vi forsøker å få med folk som bor på Årvoll, Linderud, Veitvet og Rødtvet. Vi er inne i et generasjonsskifte når det gjelder hage. Alle som har drevet hagelaget er nå over 80 år, så vi ser gjerne at yngre krefter trår til, sier hun, og lover samtidig at de som kommer på ferskingsmøtet får en krydderplante gratis.

Svart på fingrene

Ragnhild sier hageselskapet nå jobber med å få tilgang på et utendørsareale i Bydel Bjerke som de kan bruke til dyrking. Selv finner hun mye glede i planter.

– For meg er gleden med hagearbeid å bli skikkelig svart på fingrene, men å bli med i hagelaget er minst like mye for det sosiale, sier hun. Hun presiserer at det holder med en liten hageflekk, eller til og med bare en balkong for å drive med dyrking.

Planteparadis

Hjemme på Korsvoll har Ragnhild allerede begynt å plante stiklinger, og i vinterhagen på taket spirer og gror det godt. Hagen utenfor blir om ikke lenge til et planteparadis midt i Oslo. Men man trenger ikke være like ihuga som henne for å være med i hagelaget.

– Hvem som helst kan komme. Vi er der for å hjelpe folk i gang og for å gi råd og tips, sier hun.

Trender

Ragnhild forteller at en tydelig trend nå er at folk er interessert i krydderplanter, urter og grønnsaker.

– Jeg har fått tak i endel frø fra asiatiske krydder og grønnsaker, som pak choi, wok-grønnsaker og jeg har plantet hvitløksbåter, sier hun.

Hun håper mange vil komme på ferskingsmøtet.

– Vi skal hjelpe og inspirere lokallagene videre, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.