*Nettavisen* Nyheter.

– La flertallet kose seg med rakettene sine

Aina Stenersen (Frp) vil la privatpersoner skyte opp fyrverkeri i Oslo. Foto: Arkivfoto

Frp tar avstand fra byrådsleder Stian Berger Røslands forslag om å forby fyrverkeri.

OSLO: – Jeg er helt enig med lederen som ble publisert på dittOslo.no nylig, at vi ikke kan lovregulere alt som utgjør en potensiell fare for mennesker. Vi må alle lære oss å tenke gjennom potensielle konsekvenser på forhånd, sier nestleder i Oslo Frp, Aina Stenersen.

LES OGSÅ: «Fyverkeriforbud er ingen en god løsning»

Ansvarsløse mennsker

Hun går hardt ut mot byrådsleder Stian Berger Røsland (H), som i forrige uke tok til orde for et forbud av privat oppskyting av fyrverkeri i Oslo.
Stenersen mener risikoen er for stor.

– Konsekvensen av å lovregulere for mye, kan bli at vi blir en generasjon av ansvarsløse mennesker. Det er absolutt ingen tjent med, sier hun.

Det er etter at flere personer ble skadet av oppskyting av fyrverkeri på nyttårsaften at debatten rundt et forbud dukket opp.

Flere har også gitt uttrykk for at fyrverkeri skal være et kommunalt anliggende. Blant annet har bystyrerepresentant Tone Tellevik Dahl tatt til orde for en bedre kommunale oppskyting i hver av byens 15 bydeler.

LES OGSÅ: Privat oppskyting av fyrverkeri kan bli forbudt

Sløsing av penger

Stenersen mener det er en sløsing av kommunens knappe midler.

– Dette kommer til å koste mye penger, som bydelene kunne ha brukt på viktige primæroppgaver som eldreomsorg og skole resten av året. Det er ingen god ide, sier hun.

Tellevik Dahls partifelle Rune Gerhardsen var en av dem som i forrige uke tok sterk avstand fra et forbud.

Han mener det ikke er en politisk oppgave å forby alt som innebærer fare, ved uforsiktig bruk.

– En risiko å leve

Gerhardsen får støtte fra Stenersen, som mener privatpersoner må få skyte opp fyrverkeri. Hun påpeker at flertallet av dem som tenner på fyrverkeri tross alt er forsiktig.

– Løsningen er heller frihet under ansvar, la flertallet få kose seg med rakettene sine, det er tross alt en risiko i seg selv å leve, sier Stenersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.