RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– La folket bestemme over Teaterplassen


HAR PLANEN KLAR: Bjørnar Moxnes (R) vil at Oslo kommune skal kjøpe Statoil-tomta. Deretter foreslår han en plansmie.
HAR PLANEN KLAR: Bjørnar Moxnes (R) vil at Oslo kommune skal kjøpe Statoil-tomta. Deretter foreslår han en plansmie. Foto: FOTO: Pegah Niku
Bjørmar Moxnes (Rødt) foreslår en plansmie der de lokale innbyggerne for være med å bestemme over Teaterplassens fremtid.

TEATERPLASSEN: I et brev til Fabian Stang kommer gruppeleder for Rødt, Bjørnar Moxnes, med et privat forslag om hvordan å sikre og videreutvikle Teaterplassen.

Del på Facebook

Statoil Fuel & Retails planer om å bygge et nytt hovedkontor på 32 meter i Shweigaards gate 16 har vært lite populært både blant beboere og politikere.

LES OGSÅ: Vil ikke ha skygge over perlen i øst

Nå foreslår Moxnes en plansmie allà den som bydel Gamle Oslo gjennomførte for Bjørvika.

– Dette handler om lokaldemokrati, derfor er det viktig at folket kan være med å bestemme hva plassen skal brukes til, sier han til Østkantavisa.

– I Oslo er det altfor mye som bestemmes sentralt i kommunen og i byrådet. Spesielt i disse kvartalene her er så har innbyggerne hatt veldig lite å si for utformingen av nærmiljøet.

Forslaget kan først gjennomføres etter at man får stanset utbyggingen av det planlagte Statoil-bygget, noe Moxnes tror kommer til å gå greit.

LES OGSÅ: – Tomta er ikke til salgs

– Jeg tror vi skal klare å få gjennom forslaget om bygge- og deleforbud for tomta. De fleste partiene har kommet på gli der. Ap og Sv er med, så håper jeg at også Venstre er enige i det. Da er vi i så fall flertall bystyret.

Rødt har også foreslått at Oslo kommune går i forhandlinger med Statoil om å kjøpe opp tomta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere