RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL HA FOLKEAVSTEMNING: Miljøpartiet De Grønne vil ha folkeavstemning om skulpturparken.
VIL HA FOLKEAVSTEMNING: Miljøpartiet De Grønne vil ha folkeavstemning om skulpturparken. Foto: ARKIVFOTO

– La folket ha siste ordet om skulpturparken

Miljøpartiet De Grønne mener direkte demokrati bør utøves i striden om skulpturparken, og ber bystyret avholde folkeavstemning.

EKEBERGÅSEN: – Vi foreslår at bystyret børster støv av vår mest demokratiske beslutningsmekanisme. Dette er en sak som både kan og bør prøves i en rådgivende lokal folkeavstemning, skriver Shoaib Sultan, toppkandidat for Miljøpartiet De Grønne i Oslo (Oslo MDG), i en pressemelding.

Sultan og resten av Oslo MDG er mot skulpturparken, og mener det store engasjementet i saken bør gi grunnlag for en egen folkeavstemning.

– Vi er motstandere av skulpturparken og registrerer at motstanden er stor også lokalt. En rådgivende folkeavstemning vil kunne gi bystyret en pekepinn på hvor unison motstanden er, sier han, og fortsetter:

– Å etablere en slik park hvis hele lokalbefolkningen er negativt innstilt er ikke tilrådelig.

LES OGSÅ: SV snur, sier ja til skulpturpark

Oslo MDG vil jobbe for at bystyret utlyser flere folkeavstemninger i saker der folkemeningen bør legge sterke føringer for politikernes avgjørelser, og mener skulpturparken er et god sak å begynne med.

– En demokratisk reform som åpner for lokale folkeavstemninger i egnede saker, vil ikke bare styrke folkestyret, det vil også ansvarliggjøre folk flest på en helt annen måte en det representative demokratiet er i stand til. Slik kan mer direkte demokrati bidra til å revitalisere interessen for lokalpolitikk, avslutter han.

DEBATT: «Ekebergskogen i fare»

DEBATT: «Ekebergskogen må reddes»

Byråden: – Dette sikrer Ekebergskråningens grønne profil
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere