*Nettavisen* Nyheter.

– La oss beholde rampen!

Thomas Grøtting (14), Markus Høgvard (10) og Ole Andreas Tyldum (12) bruker rampen ved Manglerud ungdomshus hver dag. - Den må få bli her, ellers må vi skate på fortauet, sier gutta. Foto: Nina Schyberg Olsen

Skateboardrampen utenfor Manglerud ungdomshus er akkurat pusset opp for nærmere 50.000 kroner og brukes av hundrevis av barn og unge. Likevel er den uønsket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klubbleder Mia Bell (foran f.v.) og Morten Gulbrandsen fra Manglerud Ungdomshus, samt manglerudgutt og musiker Cato Rojahn Løen, er bekymret for at et av få uorganiserte og populære fritidstilbud i bydelen skal forsvinne. De to sistnevnte har selv brukt rampen ivrig i oppveksten. Foto: Alle foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Skateboardrampen på Manglerud brukes flittig hver eneste dag og kveld.

MANGLERUD: Samtidig som Manglerud ungdomshus planlegger åpningsfest for sin nyrestaurerte og populære skateboardrampe, står den i fare for å bli revet.

Gleden over at rampen akkurat er ferdig oppusset har snudd seg til bekymring, etter at det nylig ble kjent at den ikke inngår i Undervisningsbyggs planer for opprustning av uteområdet til Manglerud skole.

LES OGSÅ: Rampen er et sikkerhetsproblem

Klubbleder Mia Bell og Morten Gulbrandsen fra Manglerud ungdomshus forteller om et stort engasjement blant de mange brukerne.

En av Norges beste

Hver eneste kveld brukes rampen flittig av barn og unge med hjul i en eller annen form under beina.

– Store og små engasjerer seg i denne saken. Vi har en facebookgruppe, La rampen på Manglerud leve, og alle vi snakker med er positive til rampen og synes det er kjempekult at vi har den, sier Bell og Gulbrandsen.

– De som akkurat har pusset den opp sier at det er en av Norges beste ramper i den størrelsen, så vi er heldige som har den. Vi ser ingen saklig grunn for å fjerne den, så nå må vi stå sammen for å beholde rampen!

Forebyggende tiltak

Bell og Gulbrandsen påpeker at rampen både er kriminalitetsforebyggende og et lavterskeltilbud. Et av få uorganiserte tilbud til bydelens ungdom, og et sted uten forventningspress.

– Hit kan du komme som du er, uansett alder, og være i fysisk aktivitet uten at det stilles krav, sier de to.

– Rampen brukes av mange hundre barn og unge hver uke. Foreldre tar med seg barna hit, og i de 11-12 årene den har stått her har det aldri vært problemer knyttet til rampen. Nå er den akkurat pusset opp fordi den blir brukt så mye, og da vil de plutselig fjerne den. Vi skjønner ikke det, sier Bell og Gulbrandsen oppgitt.

Vil i dialog

– Det er kjempebra at Undervisningsbygg vil utbedre området, og vi går gjerne i dialog med dem. Men la oss ta utgangspunkt i at vi har et supert tilbud fra før, og finne ut hvordan vi kan gjøre det enda bedre - samtidig som vi beholder rampen, sier Mia Bell og får støtte av Morten Gulbrandsen.

– Vi har et flott utgangspunkt. Undervisningsbygg har nevnt skateelementer i planen sin, men vi har jo en rampe, så hvorfor rive den? Jeg har skatet over hele byen i mange år, og det er så mange tilbud som legges ned. Snart er det ingen ramper igjen. Det er så viktig å ha sånne tilbud i nærmiljøet, sier Gulbrandsen engasjert.

– Skating er på topp blant ungdom nå, og hvis denne rampen også forsvinner må man til Gamlebyen eller Haugenstua. På Skøyenåsen er det bare skateelementer, og ungdom herfra tar heller t-banen ned til sentrum enn å traske dit, sier han.

Åpningsfest og støttekveld

Fredag 24. september fra klokken 19-23 er det åpningsfest for den nyrestaurerte rampen, samtidig som brukerne vil markere hvor viktig den er for nærmiljøet.

– Vi oppfordrer alle som vil beholde rampen til å møte opp og vise at de bryr seg, sier Mia Bell og Morten Gulbrandsen.

På festen kan alle få teste rampen, det blir oppvisning med proffe skatere og livemusikk med kjente lokale band som Gull og Grøtt, Carma og Tom Ølboks med bydelsrockestjerne Cato Rojahn Løen i spissen.

– Jeg har vokst opp på rampen her, både skatet og sykla BMX. Den brukes jo hele tiden, sier han, tydelig oppgitt over ønsket om å fjerne den.

– Man må langt for å finne en ramp som er like fin. Istedenfor å ta den fra oss burde man heller utvide med elementer, mener Cato Rojahn Løen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag