-La parkene leve!

Foreldre i Haraløkka barnepark skjønner ikke hvorfor bydelen vil legge ned et etterspurt tilbud som går med overskudd.

Haraløkka: Vi vet at barneparker er på vei ut, men hvorfor i all verden vil de legge ned denne som går med overskudd og når de ikke har noe annet å tilby de rundt 30 barna som går her, raser Lena Nordby.

Barna har bare vært her i et halvt år, så de kunne i det minste vente til sommeren så foreldrene får litt mer enn to uker på seg til å finne ut hva de skal gjøre, sier hun oppgitt.

Selv må hun ha datteren sin hos dagmamma både før og etter parken for å få dagen til å gå opp.

Barn trenger stabilitet. Camilla er bare to og et halvt år, men har allerede hatt tre forskjellige dagmammaer på ett år. Hvis parken nedlegges må jeg gå ned i stilling eller finne enda en dagmamma, sukker Nordby - og vet at hun ikke er alene om å være fortvilet over situasjonen. Nå ruster foreldrene seg til kamp, og vet at de gjør det samme i Rognerudskogen barnepark.

Tenk på de rundt 40 barna dette gjelder. Det er en grunn til at de går i barneparkene, og nedleggelser burde vente til bydelen har et alternativt tilbud å komme med. Selv om de har masse planer for nye barnehager, så får de jo ikke åpnet dem når de ikke får tak i pedagogisk personale, poengterer Nordby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.