– Landets beste 16-åringer

Oppsal94 vant Interkrets. – En enorm prestasjon, sier trener Gisle Olsen.

Oppsal94 vant Interkrets. – En enorm prestasjon, sier trener Gisle Olsen. Foto: FOTO: PRIVAT

Trener for Oppsal fotball gutter '94, Gisle Olsen, har trent Oppsals gutter siden de var seks år. Nå avsluttet laget med å bli Interkretsmester.

Laget kom tre poeng foran Enga Foto: FOTO: PRIVAT

Oppsal: I hard konkurranse med de 14 beste klubbene fra Oslo (8), Akershus (4) og Østfold (2), vant Oppsal serien tre poeng foran Vålerenga på 2. plass.

– Dette er prestisjeturnering nummer en i Norge og alle prestisjeklubbene i området er der. Du får ikke hardere enn dette og det at en klubb fra Bydel Østensjø vinner dette er unikt, sier en stolt trener, Gisle Olsen, til Nordstands Blad.

Startet tidlig

Gisle Olsen, som selv har vært keeper i Skeid, har jobbet målbevisst i seks år for å skape det laget som de har gjort med Oppsal94.

– Vi har bygd opp dette til byens beste lag med hard jobbing, planlegging og god infrastruktur. Laget har vært fantastisk bra med mange gode spillere som har blitt vant til å vinne mye, sier Gisle Olsen.

Laget tok i sommer sølv i Norway Cup, bronse i Gothia Cup og bronse i Nike cup. I tillegg har de vunnet flere turneringer i England og Danmark opp gjennom årene.

Sammensveiset gjeng

Det første Olsen gjorde da han begynte som trener var å inngå en avtale med spillerne at de skulle holde sammen til de var 16 år.

– Etter dette kunne de velge fritt til å spille for den klubben de vil. Vålerenga har allerede hentet de tre beste og Sharesh Ahmadi fikk 20 minutter for Vålerenga mot Godset i helgen. De to andre tror jeg kommer til å debutere på a-laget neste sesong, sier Gisle Olsen.

Thriller avslutning

I Interkrets knivet Oppsal sammen med Vålerenga om å vinne. Begge lagene lå likt før den siste serierunden. Men Vålerenga tapte sin kamp mot Moss og Oppsal knuste Sprint Jeløy 4-1.

– Det var veldig spennende og det var 1-1 langt ut i andre omgang. Etter seieren fikk vi alkoholfrie champagneflasker med Sprint Jeløy. En veldig fin gest av laget og en stor opplevelse for våres gutter, sier Olsen.

Nå skal treneren følge med laget videre som juniortrener.

– Vi mister de tre beste spillerne, men forhåpentligvis vil vi også få inn noen gode spillere. Målet er å kvalifisere laget til junior elite og vi i Oppsal liker jo utfordringer. 1994-årgangen til Oppsal har vært unik og det er kanskje lenge til vi får sett noe lignende her i Bydel Østensjø, avslutter Gisle Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag