RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SPILLER: En rekke lag fra Bergensområdet kommer til Norway Cup i følge Bergens Tidende. Lagene vil vi vise at verden går videre og at frykten ikke skal få seire.
SPILLER: En rekke lag fra Bergensområdet kommer til Norway Cup i følge Bergens Tidende. Lagene vil vi vise at verden går videre og at frykten ikke skal få seire.

– Lar ikke frykten vinne

En rekke lag fra Bergen vil vise at verden går videre. De kommer til Ekeberg og Norway Cup.

EKEBERG: I går kom beslutningen fra Norway Cup-ledelsen om å gjennomføre årets turnering som planlagt. Bergens Tidende har vært i kontakt med mange lokale klubber i Bergensområdet som har bestemt seg for å delta.

Del på Facebook

Askøy er hardt rammet av tragedien på Utøya, med to savnede ungdommer. Askøy FK vil i utgangspunktet likevel delta som planlagt, med sine fire påmeldte lag. Det samme vil Askøy-klubben Hetlevik, som har to påmeldte lag, i følge Bergens Tidende.

– Vi skal ha et møte onsdag der vi diskuterer dette, men slik det ser ut nå vil vi dra. Trenere og spillere vil reise, og det er som Stoltenberg sier; deltar vi ikke er det frykten som vinner, sier infoansvarlig Willy Solberg i Askøy FK, i følge Folkebladet. Solberg ser for seg at klubben vil markere tragedien under cupen, men vet ikke hvordan.

– Vi har ikke kommet så langt, men det vil nok bli en markering. Kanskje blir det aktuelt å spille med sørgebånd, sier han, i følge Folkebladet.

Etter det Bergens Tidende vet skal verken Askøy FK eller Hetlevik være direkte rammet av terrorhandlingene.

Fana kommer

Fana er en annen lokal klubb som skiller seg ut med sin massive deltakelse i Norway Cup. Hele ni Fana-lag er påmeldt storturneringen.

– Klubbens offisielle holdning er at vi reiser. Dersom det er enkeltspillere, eller enkeltlag for den del, som ikke ønsker å reise, så har vi full forståelse for det, sier Ketil Brekke i Fana Fotball.

Trygt nok

Tertnes er påmeldt med to lag i Norway Cup.

– Utgangspunktet er at vi reiser. Vi forholder oss egentlig til det turneringsledelsens beslutning. Går cupen som normalt, regner jeg med det er tatt en vurdering som sier at dette er trygt nok. Det kan selvsagt være at det likevel er foreldre som ikke ønsker at vi skal delta, men jeg har ikke hørt noe som tyder på dette så langt, sier G13-trener Pål Nielsen.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere