RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Legg ned eldresenteret!


Hvis Grünerløkka Høyre får viljen sin, blir eldresenteret på Grünerløkka lagt ned. Sløsing av penger, mener partiet.
Hvis Grünerløkka Høyre får viljen sin, blir eldresenteret på Grünerløkka lagt ned. Sløsing av penger, mener partiet. Foto: ARKIVFOTO
Høyre vil legge ned Grünerløkka seniorsenter. – Sofienbergsenteret har et mye bedre tilbud, sier Ulf Granli.

GRÜNERLØKKA: Sentrumsbydelene er i sterk demografisk endring. Antallet eldre går stadig nedover mens det blir flere yngre. Høyre mener derfor det er på høy tid å vurdere om man har for mange eldresentra.

LES OGSÅ: Paal Haavorsen (A): – Nedleggelse er eneste løsning

Bydel Grünerløkka finansierer idag tre stykker; Sofienberg, Grünerløkka og Sinsen. Altfor råflott, mener Høyres Ulf Granli.

Sparer penger

– Det er sløsing med penger når Sofienbergsenteret ligger så nært. Det er landets beste eldresenter og vi foreslår derfor å avvikle Grünerløkka seniorsenter. Dette vil spare bydelen for rundt tre millioner kroner i året, hevder Granli.

Han mener en slik sammenslåing vil bedre tilbudet til de eldre.

– Vi ser utfordringen i at de må flytte til et nytt senter, men vi har fått forsikringer fra Sofienberg om at de vil ta dem imot på beste måte.

Han trekker blant annet fram bassenget på Sofienberg som eksempel på at tilbudet der er bedre. At nedleggelse skal være noen politisk brannfakkel i disse sparetider, går han ikke med på.

– Nei, dette har dukket opp regelmessig i bydelsutvalget. Jeg håper flere enn Høyre ser at vi kan få et bedre tilbud til flere, sier han.

Vil prioritere de unge

Han viser til tall på at eldrebefolkningen går ned på Løkka. Behovene blant unge er langt mer presserende, påpeker han.

– Vi har et lavt antall eldre, men har store utfordringer i ungdom og psykiatri. Vår plikt er å bruke skattepengene på best mulig måte, sier Granli.

I budsjett for 2011 foreslår bydelsdirektøren at Grünerløkka får 2,1 millioner til drift, Sinsen likeså, mens Engelsborg får 6,1 millioner. Her er tre sosionomstillinger inkludert. Politikerne vedtar budsjettet i midten av denne måneden.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere